Målfest i sesongavslutningen

Postet av Heggedal IL den 10. Okt 2018

Det ble en ellevill avslutning på årets Stikkaliga for a-laget - som jaktet 2.plass og kvalifisering til Norgesmesterskapet neste sesong.

For tallenes tall var klare: Vertskapet Lommedalen lå poenget bak oss - det samme gjorde Kjelsås 2. Kjelsås 2 kan ikke kvalifisere seg til cupen, så deres plassering er i og for seg fullstendig irrelevant. Det var gultrøyene fra den innerste krok i Bærum som var målet.

Vi må også benytte anledningen til å hylle lokalavisen Budstikka - ikke bare har de levert meget solid dekning av årets liga, de rundet like gjerne av med studio, utdeling av årets spiller i Stikkaligaen, samt liveintervju under kampen med lagenes trenere. Klasse.

Så til dagens ellever: Brualøkken, Kristoffersen, Hellman, Gundersen, Røisland, Engesvik, Lunde, Bendixen, Abbas, Rasch, Heimisson.

På benken satt: Nielsen, Irgens, Schwabe, Hop Ness, Rustad, Bækkelund.

I minuttene før avspark ble årets spiller i Stikkaligaen offentliggjort.

Valget falt ikke overraskende på Stian Rasch - vår egen humørspreder og målskytter.

Rasch fikk flott "Stikke" og et halvt års abonnement på Budstikka +. Det er bare å gratulere. Så til dagens avspark.

0 min: En meget ivrig linjemann spør benken om det er noe nytt. Det skjer ikke mye nevneverdig på Heggedals benk, så nei, her er alt som det vanlige.

6 min: Zishan Abbas nede for telling etter en "Open Ice Hit" fra en lommedøling.

9 min: 1-0 Lommedalen.

12 min: Enorm Brualøkken-redning


13 min: 2-0 Lommedalen.

15 min: 3-0 Lommedalen.

Hjemmelaget har åpenbart vært meget revansjelystne etter de tapte så det sang mot oss på Gjellum - og vi aner konturene av en lang aften i Bærum.

Men så snur alt - og vi blir vitne til en spektakulær opphenting selv Liverpool i Istanbul ikke hadde klart å matche.

22 min: Frispark Heggedal fra tjue meter. Stian Rasch, årets Stikkaliga-spiller, måker til med feil bein. Rett i nota. Vi har i det minste redusert.

24 min: Bendixen passer til Atli som er iskald. 3-2. Håp.

26 min: Terje "Rollon" Småhaug blir intervjuet på sidelinjen. Amerikanske tilstander i lokalavisa, nå.

30 min: Martin Engesvik er rapp nedover høyre flanke. Sender kula på skrått ut igjen til klubblegende Zishan Abbas, som i sin nittende sesong, leverer en meget skarp avslutning ned i lengste hjørne. Deilig avslutning, surrealistisk opphenting. Seks mål første halvtimen. God valuta for alle Budstikka +-abonnenter. 3-3.

39 min: Atli mottar ball. Atli gjør som han vil. Atli sender avgårde en ny rakett - og vi har på smått utrolig vis snudd kampen til vår favør. 4-3 til gutta fra dalen (den ekte dalen) og både publikum, benk og kommentatorer måper.

43 min: Paal Røisland sender sms fra Sandefjord og lurer på om vi er obs på at både Martha Louise, Ari Behn og en rødhåret alpinist ved navn Burre kommer fra bygda vi nå spiller kamp i. 

Pause: Fra årsverste til tilnærmet årsbeste på en omgang. Ikke verst.

Årets siste "Nærmest Krysset" går til junior Mathias Hop Ness.

Et heltent hjemmelag entrer matta i andre omgang - og det er tydelig at de er sultne på andreplassen i ligaen. Andreplassen gir i følge kilder kvalifisering til 3.divisjon, og det er ikke vi i Heggedal særlig lystne på, selv om det hadde vært hyggelig å møte Årvoll også neste sesong.

55 min: Gultrøyene slår en lang ball inn bak HIL-forsvaret. En gultrøye har sneket seg gjennom, og avslutningen er iskald. 4-4. Frem med kuleramma.

Nerven preger matchen nå. Hvem har mest ork? Det burde jo selvsagt være hjemmelaget, med tanke på at vi trener veldig lite. Og det stemmer. Lommedalen orker mest - til tross for at vi også skaper våre sjanser.

81 min: Lommedalen går opp i 5-4.

83 min: Vi svarer like etterpå - men linjemannen mener det er offside, og annullerer målet. En rask titt bort på Budstikkas monitor - gir oss fasiten. Grov bom fra linjemann.

86 min: Lommedalen øker til 6-4, og løpet er kjørt.

Slutt: En absurd, festlig og målrik kamp avslutter årets Stikkaliga.

Vi ender på fjerdeplass. Vi tror vi har sikret oss NM-kvalifisering neste sesong. Og da skal vi jammen med ha Vålerenga, Rosenborg eller Brann til Gjellum - om vi kommer oss gjennom kvalifiseringen.

Lommedalen-Heggedal 6-4 (3-4)

Lommedalen kunstgress: 60 tilskuere

Mål: Atli 2, Bendixen, Abbas.


Takk til alle støttespillere, publikum som trofast har vært med på å øke snittet på Gjellum betraktelig i år, followers, fans og alle med grønt hjerte - det har vært en gøyal sesong - og vi håper vi sees igjen i en ny utgave av #Stikkaligaen neste år.

Til da - god jul! 
 
Takk for i år, Gjellum

Postet av Heggedal IL den 2. Okt 2018

Det var duket for årets siste hjemmekamp for bygdas stolthet tirsdag kveld. På trofaste Gjellum - Heggedals egen storstue. Med helt ok flomlys - på en gammel og ærverdig arena.

Kulda har inntatt bygda nå - og kombinert med høstferie, var det et helt ok oppmøte i aften. 27 vante travere hadde tatt turen for å se a-lagets siste opptreden i år i Stikkaligaen. Nest siste serierunde. Kampen om NM-kvalifisering 2019.

Frigg 2 motstander.


Og vi er tidlig ute i dag. Det er noe spesielt med Gjellum. Atmosfæren. Folka. Kiosken. Alt. Praten rundt klubben. Stemninga rundt. Rammen.

Arenaen hvor kulda sitter i til mai - og gjør comeback tidlig i august.

Likevel kan vi se tilbake på et solid snitt på hjemmekampene i år. Trolig godt over 100. For det er lite som varmer mer enn å se folk strømme til match - annehver tirsdag gjennom hele sesongen. Slå av en prat på den kalde murtribunen. Høre hjemmefansen sukke, rope og klappe i takt etter solide prestasjoner fra hjemmelaget. Vi har kjent litt på det i år - og vi har likt det veldig godt.

Følgende elleve fikk æren av å starte årets siste hjemmekamp: Andresen, Engesvik, Bøe, Gundersen, Røisland, Abbas, Bendixen, Heimisson, Tømmernes, Rasch, Mosveen

På benken satt: Nielsen, Evans, Irgens, Lunde, benkedebutantene Bækkelund og femteåringen Schwabe Rosenholm og den skadeplagede Joel Berglund.

Avspark forsinket et par minutter - uvisst hvorfor.

Så er vi i gang. 

1 min: - Frigg 2 turte vel ikke noe annet enn å bruke overtrekker i dag, melder Paal Røisland, som slaktet Friggs drakter da vi møtte Oslo-laget tidligere i år. 

10 min: Frekk flikk av Zishan Abbas

11 min: - Jeg ser ikke forskjell på Jan og Zish, med det lyset her, meldes det fra benken.

15 min: En iskald regnbyge siger ned over Gjellum. - Nå snør det snart, meldes det fra benken.

18 min: Atli fyrer av et langskudd - men Friggs keeper er med på notene. 

24 min: Kaptein Bøe, i en noe uvant midstopperrolle, blir grisetaklet av en Frigg-gutt. Bøe, som er meget misfornøyd med taklingen, får en innføring i Fair Play av dagens kampleder, som er mest opptatt av å roe ned Bøe, ikke dele ut kort for taklingen. 

28 min: Et herlig innlegg fra silkefoten til Fantasykongen Espen Røisland finner Jan Tømmernes - og kunstneren er sterk i boksen, vender av, før han rapt setter ballen i kassa. 1-0. 

34 min: Gunde får et annullert mål. Kommer han til å score i år? 

40 min: Corner til gutta fra 1389. Nydelig slått. Kaptein Bøe rager høyest, nikker ballen ned til Atli som kontant dobler ledelsen. 2-0.

44 min: Klabb og babb i Friggs felt. Røisland får etterhvert sentret videre til Sindre Bendixen, som elegant setter inn vår tredje for kvelden. 3-0.

Pause: Og det er sensasjonelt webredaksjonen ved Dag M. Vegel som vinner "Nærmest Krysset" i år, men en virkelig suser med strak vrist - LIMT opp i vinkelen. 

Andre omgang i gang. En omgang det skjer relativt lite.

57 min: Den fyldige benken drøfter hvorvidt Heggedal IL og VUL bør slå seg sammen. Unisont nei, er benkens konklusjon.

59 min: Mosveen blir slått dobbelt luke på.

71 min: Nydelig HIL-angrep ender med avslutning fra skrått hold fra Stian Rasch, som for øvrig er nominert til årets spiller i Stikkaligaen. Rasch sender kula utenfor - til Joel Berglunds store begeistring - Va snygt, roper svensken, som reiser seg på benken og jubler for mål. Dessverre gikk ballen utenfor, noe alle fikk med seg, med unntak av den joviale svensken. 

76 min: Frigg, som trenger poeng for å unngå nedrykk, jager en scoring - og sender avgårde et prosjektil - men Håkon Andresen leverer en skikkelig David De Gea-redning.

78 min: Ny Frigg-sjanse. Ny vill redning av nevnte Andresen. 

81 min: Frigg 2 reduserer. 

88 min: Dags for å sette inn ungdommen og fremtiden til klubben. Tømmernes og Røisland takker for seg. Inn kommer syttenåringen Bækkelund og femten år gamle Schwabe Rosenholm. Og begge gutta får til gode involveringer i sluttminuttene. Bækkelund er faktisk nære å score, Schwabe Rosenholm viser at han har teknikken på plass når han trikser rundt med et par Frigg-gutter. 

Slutt!

Årets siste hjemmekamp ender med tre poeng og seier til gutta fra 1389. Vi beholder dermed andreplassen i avdelingen foran siste og avgjørende kamp neste tirsdag borte mot Lommedalen.

En ny sesong er over på Gjellum for a-lagets del. Vi takker alle heggedølinger som trofast har møtt opp i år - og vi lover å gi alt for at vi skal få NM-kvalik og muligens 1.runde i cupen neste sesong til Gjellum. For bygdas del. Klubben og alt. Tenk så skjønt det hadde vært!

Heggedal-Frigg 2 3-1 (3-0)

Gjellum Stadion: 27 tilskuere

Mål: Tømmernes, Heimisson, Bendixen

Vi gratulerer også Sindre Bendixen som dagens Quality Hotel Leangkollen-gutt.


Til neste gang! Levert av IdrettenOnline