Festfotball i hjemmepremieren

Postet av Heggedal IL den 24. Apr 2018


Etter en lang vinter, en utsatt hjemmekamp og mye snø som skulle tine, var det ENDELIG duket for hjemmepremiere for a-laget. 

Det er noe særegent over første hjemmekamp. De trygge omgivelsene, den slitte Gjellum-matta, kiosken, garderoben, den sure vinden fra Vollen (i dag var den ekstra kjølig) og det noe utfordrende lyset over Vardåsen i første omgang. 

Hjemme. 

Endelig. 

Og stemningen i garderoben pre match var som vanlig god. Så god at venstrevingen Espen "Fantasykongen" Røisland hadde ilt til Gjellum uten det nødvendige utstyret. Det ble en kjapp biltur hjem og plukke opp gullstøvlene for kjekkasen fra Vettre. Det var godt vi ikke møtte Fjellstrand borte. 

Ellers var stemningen som den pleier å være. Troppen ser større ut enn den gjorde for en måneds tid siden, og Terje Småhaug tripper rundt i garderoben som han alltid gjør før kamp. 

Følgende elleve fikk tillit i hjemmepremieren: Brualøkken, Mosveen, Arneberg, Berglund, Strand, Abbas, Rasch, Bøe, Røisland, Tømmernes, Heimisson. 

På den fyldige benken satt: Nielsen, Irgens, Fossum, Evans, Gundersen, Bendixen, Hellman. 

Speaker Joachim Karlsen var på plass, og "Min Hood" gjallet ut fra stadionanlegget. 

- Det er faen ikke mange 4.divisjonslag som har speaker på kampene, kommenterte nyansatt matriss Paal Røisland da dommeren blåste i fløyta. 

4 min: Jan brenner en gigasjanse. 

9 min: Jan brenner en ny mulighet. 

(Det skal legges til at Jan Tømmernes i disse dager har pappaperm, og gutten er angivelig i ammetåka, i følge sikre kilder på benkens venstre side i aften). 

11 min: Det fremkommer at Michael Nielsen har litauske og danske aner, og samtaleemnet på benken ender av en eller annen grunn da på hvor mange kjente latviske fotballspillere vi kan. Disse ble nevnt av webredaksjonen og Petter Lunde: Marian Pahars, Maris Verpakovskis, Kolinko, Stolcers. 

22 min: Røas laveste rager høyest og header ballen like utenfor Simen Brualøkkens gåll. 

25 min: Og DER våkner gutten fra ammedvalen. Servitør Heimisson ekspederer - Jan omsetter. 1-0. Alle gode ting er tre (eller fire). 

28 min: Vi ruller opp igjen og Jan er nære å øke ledelsen. - Ammetåka, kommenteres det igjen fra benken. 

38 min: Simen Brualøkken, målvakten vår, har fått seg en egen fanklubb bak mål som heier på pappa. 


41 min: - Hallo pappa, ropes det bak Brualøkkens gåll. Benken jubler. - Det er det tryggeste stedet å sitte på Gjellum i dag, smeller det fra Michael Nielsen. 

Pause: Vi kunne nok ledet med flere mål, men 1-0 er også en ledelse. I pausen er det rekordstor oppslutning rundt "Nærmest Krysset" og flere kjente heggedølinger deltar. Blant annet Espen Antonsen og Jarle Nilsen. To gamle HIL-helter. 

Men det er Robin Evans som vinner. Soleklart foran Irgens. Antonsen får en hederlig tredjeplass for deltakelsen. 

47 min: De ca 87 tilskuerne som hadde funnet seg en plass på Gjellum denne tirsdagskvelden har knapt rukket å sette vaffelen i vrangstupen før Jan Tømmernes serverer Atli på bakre. Atli er sikker som banken, og vi har doblet. 

49 min: Speaker har knapt rukket å annonsere scoringen, før Stian Rasch har vært på ferde med sine kvikke ben. Om Siam Sushi trenger ny servitør, kan de ringe Atli Heimisson - for målsniken serverer, og Rasch avslutter. 3-0. Det bannes på Røa-benken. 

- Akkurat som vi ble enige om i pausen, humrer Småhaug. 

61 min: Rasch vil ha mer. Rasch får tak i ballen på fjorten-femten meter og måker den i nota. 4-0. 

64 min: En Røa-guttunge får kjenne på smerten det er å treffe Joel Berglund i duell. Joel kommer i fart og dundrer gjennom gutten fra Røa som trolig kjenner det ennå. 

65 min: RØDT KORT til en Røa-gutt som meisler ned stakkars Sindre Bendixen som akkurat har kommet inn. Røa protesterer ellevilt, og drar på seg flere kort i samme slengen. Kortet var det lite å si på - og Vinny Jones ville trolig ikke klart å kopiere den. 

73 min: Kaptein Bøe har tatt på seg servitørhanskene. Foran mål står den hjemmeværende pappaen Jan, som denne gangen bruker pannebrasken. 5-0. 

84 min: Fossum vender opp en Røa-gutt som faller forkjært. Spillet går videre, og Hellman, tilbake fra en lei skade, plukker opp ballen og ruller inn kveldens sjette. 

85 min: Årets Fair Play-pris går til Atli som ryddig låner bort HIL-jakka si til den skadede Røa-spilleren. 

91 min: Ikke bare er han sterk på å selge hus. Alexander Fossum er en sleip snik foran kassa, og med en frekk hælflikk setter han inn 7-0 til gutta fra 1389 Heggedal. Assistert av Fredrik Bøe - og benken jubler som vi har gjort vår første gåll for kvelden. En deilig frekk scoring, fortjent, for Alex har vært nære flere ganger tidligere, endelig satt den. Vi gleder oss over den. En soleklar kandidat til årets mål, i følge flere "eksperter" på sidelinjen. 

93 min: Selve cocktailbæret på kaken er det Stian Rasch som får æren av å dandere. Mottar ballen feilvendt. Drar en Bergkamp-flikk og avslutter kontant i nota. 8-0. Hat-trick for andre match på rad. Gutten er brennheit. Dommer blåser av. 

8-0. 

Takk for kaffen. 

Heggedal-Røa 8-0 (1-0)

Gjellum Stadion: 87 tilskuere inkludert han ene som holdt på i hagen på oversiden

Mål: Stian Rasch (3), Jan Tømmernes (2), Hellman, Fossum, Atli

Vi gratulerer for øvrig Stian Rasch som dagens "Leangkollen-gutt". Tremålsscoreren stikker dermed av med en søndagsmiddag for to på Leangkollen i nær fremtid. 

Og som en liten kuriosa: I kveld tikket følgende melding inn fra en supporter som ønsket Stian Rasch drakt. G-Sport er stedet! 

Takk for at du leste dette referatet. Vi er tilbake allerede neste tirsdag med mer fyldig dekning fra a-laget. Neste match er borte mot Hasle/Løren tirsdag, før vi allerede TORSDAG 3.mai ønsker Årvoll velkommen til Gjellum. Da håper vi på minst like mange heggedølinger på kamp. Været var surt, men spillet varmet. Heggedal-Årvoll blir en rysare fra første spark på ballen. Vi håper hele Heggedal stiller på match. Det blir speaker, kiosk og vi garanterer flere mål. 
Herjet med Askers rekrutter

Postet av Heggedal IL den 17. Apr 2018Det ble en målrik og festlig kveld sett med grønne øyne tirsdag kveld da a-laget tok den korte turen til Føyka for årets andre seriekamp. 

Motstander: Asker 2. Rekruttlaget. Et ungt sådan - noe grunnet a-lagets cupkamp onsdag. 

Men unggutta var breiale nok de: - De (Heggedal) er ræva med ballen i beina, ble kommentert tidlig i første omgang. Ungt pågangsmot. Noe naivt meldt, kanskje. For gutta fra 1389 valset over sebrastripene gjennom store deler av den Budstikka.no-sendte matchen. 

Følgende elleve fikk tillit fra start: Follestad, Mosveen, Berglund, Arneberg, Strand, Abbas, Rasch, Bøe, Røisland, Tømmernes, Heimisson. 

Benken: Vegel, Irgens, Nielsen, Evans, Gundersen, Bendixen. 

Sterk ellever. Sterk benk. Og god kaffe i garderoben før match. Det takker vi for. 

Vi gleder oss samtidig over comebacket til Erik Follestad Johansen, som endelig er tilbake etter en lang hockeysesong og null treninger før dagens match. Det var lite som tilsa at hockeyeksperten hadde trent minimalt i vinter. 

2 min: Ulrik slår en utsøkt pasning på tvers. Var det på hel volley? Ballen treffer Røis, men linjemannen vinker med flagget. Fra benken meldes det om målpoeng for pasningen. 

4 min: HIL-gutta er kvikke i innledningen. Rasch er på farten. Tester keeper, men målet uteblir enn så lenge. 

9 min: Jan Tømmernes drar en vill finte på en Asker-junior som nesten havner inn i hjemmelagets garderobe. 

11 min: Asker 2 ruller opp. Kvikke til bens. Bakerst står Follestad. Follestad er på jobb - som han har vært i TV2s hockeystudio i hele vinter. Gjestenes benk jubler. 

15 min: Så smeller det endelig. Et deilig angrep. Atli med ball. Videre til Bøe (dette kommer dere til å lese ofte i år), før Rasch setter inn dagens første. 

18 min: Spektakulære mål i fleng - og denne gangen er det a-lagets mest pr-kåte som setter i gang med et saltoinnkast. Mosveen kaster fra egen banehalvdel. Hovmester Heimisson snapper opp og serverer Fantasykongen Espen Røisland som kommer på et dypt løp. Røisland hamrer kula i nettet og vi har doblet på Føyka. En deilig gåll. 

24 min: Juniortrener Anders Helseth rapporterer via sms til webredaksjonen at Budstikkas grafikk viser Vollen sin logo. Assisterende lagleder, Daniel Øverbye, iler opp til presserommet for å irettesette Budstikkas grafikkansvarlig. 

25 min: Klabb og babb før Jan Tømmernes dundrer inn 3-0. 

28 min: Er det heggedøling med stor H Espen Antonsen vi observerer på G-feltet iført blå shorts? Etter lengre diskusjon, meldes det at vedkommendes volum ikke tilsier at det kan ha vært en av bygdas store sønner. 

30 min: Hovmesteren fra sagaøya, Atli Heimisson, nikker ballen ned til Rasch som øker til 4-0. 

38 min: Innøvd frisparkvariant. Røisland slår kort. Rasch fullfører hat-tricket. 5-0. Det er mye som tyder på at dette skal gå veien for Heggedal i kveld. 

41 min: Det er en relativt stille dag for forsvarsfireren. Men når endelig Asker 2 kommer på en visitt, skal lagets svenske tanks, Joel Berglund vise frem grunnteknikken. Den sitter ikke helt, og Berglund forærer nesten Asker en god sjanse. Fra benken får han beskjed om å roe seg ned. 

43 min: Kaptein og nybakt far, Fredrik Bøes håndbevegelser, trekker paralleller til Ståle Salvatore Solbakkens finslepne teknikk tilbake i glansdagene. Dette meldes fra andre rad på benken. 

44 min: Det spekuleres i om HIL-legende og veteran Zishan Abbas kunne vært mer enn bare faren til et par av Askers ungkalver. 

Pause: "Nærmest Krysset" vinnes av Michael Nielsen. Nielsen tar også andreplassen i samme konkurranse. 

47 min: Coach Småhaug har mistet trenerjakka. 

52 min: Atli snapper opp kula på tjue meter og sender avgårde en ball som Asker-keeperen er litt uheldig med. 6-0. 

74 min: Askers unggutter er inne i en god treminuttersperiode. I løpet av denne perioden, tester de Folle en gang - men Folle er på vakt, til tross for at den tidligere backkjempen trolig har blitt kold i løpet av kampens første 74 minutter. 

77 min: Cocktailbæret i kampen anrettes av den hjemvendte sønn Sindre Bendixen som fra høyre kant slår et nydelig legg foran kassa. Der dukker målsnik Jan Tømmernes opp med en spektakulær stupheading og PANG så står det 7-0 i favør de grønnkledde. 

Flere mål blir det ikke, og vi reiser fra Føyka med tre poeng i bagasjen, clean sheet, en benk hvor samtlige fikk spille med unntak av femtekeeper og webredaksjon, samt Evans, som sparte seg til trening med Heggedal 2 i morgen. 

Vår blide svenske tanks oppsummerte kampen på følgende vis: - En slik kamp behövde jag. Bara det at kunna støtta meg på Ulrik i nitti minutter, gjorde godt. Jag trenger et par sånna kamper før formen kommer skikkelig, avsluttet Berglund, før han gikk i dusjen. 

Førstkommende tirsdag er det endelig duket for hjemmepremieren på Gjellum. Vi ønsker vestkanfiffen fra Røa velkommen til landlige Heggedal. Ta med truger, spade og sitteunderlag. Møt opp og se gutta fra 1389 valse over ny motstand. 

Asker 2-Heggedal 0-7 (0-5)

Føyka stadion: 75 tilskuere

Mål: Rasch (3), Tømmernes (2), Røisland (1), Heimisson (1)

Vi takker Asker 2 for kampen og ønsker førstelaget lykke til mot Follo i cupens første runde i morgen. 

Sees på Gjellum om en uke!
- Deilig med revansje

Postet av Heggedal IL den 3. Apr 2018Serieåpningen stod for døren. 3.april. Vollen borte. En kamp som for enkelte har pågått siden terminlista ble sluppet. Mentalt gjennom påskeuka. Lange netter med mange rare drømmer. Lagoppstillinger og scenarioer. 

Budstikka var der. Breddefotballsatsningens premiereshow. Foran et tilnærmet fullsatt Arnestad. LIVE på lokal-tv. 

Vollen-Heggedal. 

Hansa mot Heggedal. Vaaten mot Heggedal. Gamle HIL-gutter. Sultne VUL-gutter mot et Heggedal som har vært sterke på overgangsmarkedet i vinter. Vi har hentet fra øverste hylle. "De kommer til å gå ubeseiret gjennom ligaen". 

"Tosifra". 

"Opprykk 2018". 

Lett å melde det fra et breddefotballfaglig perspektiv. Men vi manglet et knippe gutter i dag vi også. Hellman, Lunde, Gundersen, Atli, Bendixen og Fossum (beklager om vi har glemt noen i farten). 

Tidlig på i dag. 18.45 presis. 18.47. Bøffen mangler. Abbas kjører. Nielsen plukkes opp. Ned til Vollen. Korteste borteturen i år. 

Sven venter. Arnestad uten Sven funker ikke. Sven er klar i VUL-jakka. Og Trond. Hansa lurer i bakgrunnen. Keen på å klå gamlelaget. 

Oppmøte i den velkjente garderoben. Døra er sparket inn. Musikken runger, men det er få som får med seg hva som spilles. 

Litt etter litt dukker de opp. Selvsagt ikke til angitt tid, men dette er 4.divisjon. Det er ingen lag som stiller hele troppen presis 19.15. 

Stillheten senker seg. Coach Småhaug annonserer årets første ellever: Brualøkken, Engesvik, Arneberg, Strand, Mosveen, Abbas, Bøe, Berglund, Røisland, Rasch, Tømmernes. 

Benken: Nielsen, Kristoffersen, Warland, Irgens, Evans. 

Så smeller det. 

6 min: Jan er nære på. Avslutter hardt fra skrått hold. VUL-keeperen redder. 

13 min: Bøe ruller opp. Jan header like utenfor. God start fra 1389-gutta. 

17 min: Straffe. Bøe blir felt. Straffen er klar. Røisland er kald. 1-0. 

27 min: Vollen bedre med. Deres tur til å få straffe. 1-1. 

Vertskapet kvikner til. 

Ut av intet skjer følgende. 

36 min: Freff Falch drar en Karel Poborsky-chip og smører kula vakkert i gållen. Vollen har snudd. Magen vrenger seg og følelsen av skuffelse brer seg. Hjemmebenken jubler. Forståelig nok. De leder. 

Pause: Robin Evans vinner "Nærmest Krysset" 

Nerver. 

Herifra og ut er det transetilstander. Vi får ikke helt tak på ting. Det smelles begge veier. Vollen er gjennom og blir snytt for et soleklart straffespark. Det skal de ha. De misset en der. 

73 min: Vollens franske import drar på seg sitt andre gule for dagen. Klønete - spesielt tatt i betraktning av det første gule var minst like dumt. Merde, tenkte de vel på VUL-benken. 

Kaos. Det meldes via Twitter som primærkilde av Vollens Christer har fått sitt andre gule. Intet annet skjer enn at denne Christer blir byttet ut ganske så rapido. 

Så våkner HIL-legende Zishan Abbas fra dvalen. Suser inn i Vollens boks. Blir dratt ned. Ny straffe. Uret sier 85.minutter. Er det straffespark? Er det straffespark? Ja, det er det. 

85 min: 2-2. Stian Rasch er kold som skjæra på tunet. Sender VUL-keeperen feil vei. Utlikning. Vi har blod på tann. Vi har VUL-gutta på felgen. HIL-toget har våknet og fått opp gassen. 

HIL-veteran Zishan Abbas er rappere enn på lenge. Vrikker seg forbi en Vollen-gutt og spiller Rasch på blank. Avslutningen er det Obos-klasse over. Minst. Vi har snudd på Arnestad. To kjappe og vekk me`n. 3-2. Det jubles. Danses. Klemmes og bannes. 

Bakerst har vi Ulrik. Kvalitet i alle ledd. Brualøkken. Rutinert. Mosveen klinker kula opp. Strand smeller til. Vi holder unna. Vi kontrollerer inn. 94.minutter er passert og dommeren blåser i fløyta. Det gjaller et unisont HIL-hyl over Arnestad. Tre poeng i seriepremieren. 

Tre poeng mot Vollen. En lang dag med nerver, toalettbesøk og tvangstanker ebber ut i tre poeng. De deiligste tre. På Arnestad. På tv. Direkte på Budstikka. Det er stort. Heggedølinger strømmer til matta. Vi klemmer og hilser på kjente og ukjente. VUL-gutta tusler oppgitt inn i sin gamle garderobedel. 

Litt tur har vi som ikke får en straffe i mot. Men sett under ett er seieren fortjent. Best med kula i beina. Best når vi får ballen til å gå raskt. Når Abbas leker seg rundt og serverer Rasch. Da blir det tre poeng. 

Vi er kanskje ikke best trent. Treningsgrunnlaget var kanskje så som så. Vollen dro til Danmark for å prikke form. Vi tok påskeferie med beina på bordet. 

Nå får vi en hel treningsuke uten match. Det skal løpes, sentres og drilles form inn mot neste match som er på Føyka mot Asker 2. Så får vi forhåpentligvis flyttet oss hjem til Heggis. Gjellum. Som helt sikkert kunne fått påspandert litt undervarme av kommunen. Det har vel aldri vært mer tydelig enn denne vinteren. Vollen-Heggedal 2-3 (2-1)

Arnestad Stadion: 100+ tilskuere

Mål: Røisland, Rasch (2)

Stillheten senker seg. Et nytt lag med hvitt pudder legger seg over bygda. Roen er tilbake i både sinn, sjel og kropp. Vi fikk det vi kom for. Tre poeng. 

- En deilig revansje, dette var moro, kommenterer årets Fantasy-konge så langt (selvutnevnt sågar), Zishan Abbas. 

- Nå fikk jeg motivasjonen tilbake, det er slike kamper som betyr noe, avslutter klubblegenden før vi takker for i dag og går hvert til vårt. 

Tre poeng. 

Bring on Asker 2!

Foto: Arild Haug Kaarmo

Levert av IdrettenOnline