- Jeg trenger noe sterkere i flaska

Postet av Heggedal IL den 29. Mai 2018

A-laget røk på et nytt stortap tirsdag kveld da Skeid 2 gjestet Gjellum. Rammen var fin, men det var stort sett det eneste positive vi kan trekke frem fra oppgjøret i sommervarmen. 

De elleve utvalgte var: Brualøkken, Gundersen, Arneberg, Berglund, Mosveen, Irgens, Rasch, Lunde, Kristoffersen, Bøe, Tømmernes. 

Benken: Nielsen, Haaland, Fossum, Evans, Abbas. 

Avspark. 

3 min: Benken liker ikke Skeids keeperdrakt

5 min: Halvsjanse Skeid

9 min: Benken diskuterer forskjellen på backchecking og forchecking, uten at noen ble nevneverdig klokere

11 min: Det klages på at ballene er for harde

12 min: Vår sisteskanse, som rundet førti forrige uke, haler ut tiden - Ikke så rart, han har stilongs under, kommenterer Stian Rasch til Skeids benk. 

13 min: Skeid 2 tar ledelsen

Og bortelaget suser rundt hjemmelagets elleve utvalgte, som har mer en nok med å få tilbake pusten. 

25 min: Skeid 2 dobler

38 min: Megasjanse til hjemmelaget. Stian Rasch avslutter et nydelig angrep - men ballen treffer innsiden av stolpen, før den spretter ut. 

40 min: Skeid øker til 3-0. 

Pause: Dagens definitive høydepunkt. "Nærmest Krysset" blir gjennomført med livekommentering av den eminente speakeren Joachim Karlsen. Robin Evans vinner med en perle - men vi deler likevel ut et diplom til en Skeid-funsjonær  (eller supporter) som sporty stilte opp. 

Andre omgang blåses i gang med 42-åringen Morten Berre på Skeids høyrekant. Berre hadde hatt godt av et besøk til Cut i Heggedal, med den manken der, en manke som var populær i Manglerud Ishall på tidlig åttitall. 

50 min: Kampen er kjørt - noe benken har innsett for lengst. Galgenhumoren regjerer, og vi kritiserer blant annet oppmann Daniel for at vannet på drikkeflaskene ikke er kaldt nok. 

Svenske Joel Berglund, som er henvist til benken grunnet en skade, starter heller en uoffisiell spyttekonkurranse med Michael Nielsen, eller "gøgging" som det kalles i Heggedal. 

Berglund får refs for svake forsøk, men tar det med litt svensk glimt i øyet, før vi like etterpå finner ut at stjernespiss fra Sveriges VM-lag i 1994, Kenneth Andersson spiller venstre flanke for Skeid-oksene. 

61 min: 0-4 

70 min: Ringreven Berre sniker seg inn på bakerste, og sklir inn 5-0 til gutta fra Nordre Åsen. 

72 min: Tom Nordlie er frisk i de verbale frasparkene, og lurer på om en av hans gutter har "fløtta inn i Heggedals sekstenmeter, etter å ha gått i offside ca tjue ganger i løpet av kampen. 

79 min: Keeper Brualøkken ber om sterkere saker enn vann i flaska si. 

Kamp slutt. 

1-11 på de siste to kampene. 

- Det har aldri skjedd meg før, kommenterer Ulrik Arneberg noe forundret. 

For det startet bra for gutta fra 1389 - men nå har vi falt sammen som leveren til en gammel sjømann. Vi orker ikke. Vi klarer ikke. Vi treffer ikke pasninger - vi ser mer ut som vi spiller i 7.divisjon akkurat nå. 

Det er tungt. Vi vet vi kan, men vi må trene oss i form. StikkaLigaen er ikke for pingler. Vi må blø for hooden, logoen, laget, gutta. Være sinnsyke. Smelle på. Løpe til vi spyr. Være kompiser på trening (først møte opp) og løfte hverandre opp. Gjøre som vi får beskjed om. Ha det gøy. Akkurat nå gjør vi svært lite av de nevnte ting. 

Det er tungt nå. Fryktelig tungt. 

Heggedal-Skeid 2 0-5 (0-3)

Gjellum: 89 tilskuere
Amen. 


Foto: Arild Haug KaarmoUti vår hage

Postet av Heggedal IL den 23. Mai 2018

Oslos tak, Grefsen, var arenaen for a-lagets åttende serierunde tirsdag kveld. 

Motstanderen var Kjelsås 2. 

Grefsen kunstgress. Et flott breddeanlegg plantet mitt i et nabolag med hekker, trær og terrasser et sleivspark unna. 

Tredjeplass mot fjerdeplass. I en meget jevn StikkaLiga, hvor alle slår alle. 

Stemningen var som vanlig god i den trange og lille bortegarderoben bli ble velsignet med. 

Vitser, 17.mai-historier, gamle historier vi har hørt før og mangel på enten strømper eller shorts i riktig farge. 

En helt vanlig tirsdag kveld i en helt vanlig 4.divisjonsgarderobe. 

Og coach Småhaug er som vanlig positiv i inngangen til kampen. - Flotte rammer, bra bane i dag, dette kan vi ta, til tross for manglende treninger i det siste. 

For vi har slitt de siste ukene med å få til nok treninger. Det er realiteten. 

Men vi var gode i troen på at vi skulle fortsette den relativt gode sesongstarten, med en ny trepoenger på Oslos tak, Grefsen kunstgress. 

Følgende elleve startet: Brualøkken, Engesvik, Arneberg, Strand, Mosveen, Lunde, Hellman, Bøe, Røisland, Tømmernes, Heimisson. 

På benken satt: Gundersen, Kristoffersen, Irgens, Nielsen, Bendixen og Rasch, sistnevnte i meget godt slag, med lynrappe kommentarer, gamle historier fra karrieren i Strømmen og Mjøndalen. 

Matris Paal var også tilbake i godt, gammelt slag, etter forrige ukes sykdom. Det gleder en webredaksjon. 

Alt var egentlig som det pleier - selv på oppvarmingen! 


Med visse unntak: For som dere skimter i bakgrunnen av bildet over: Husene lå tett opp mot banen - noe det brune huset til venstre i bildet skulle merke, da reservebenken tok en tidlig "Nærmest Krysset-øvelse". 

Først ut er Sindre Bendixen, som på første forsøk legger kula rett opp på altanen til naboen, via både vegger og vindu. 

Og ballen smeller flere ganger over "sikkerhetsnettet" på Grefsen kunstgress. 

Så er det dags for avspark. 

20 sekunder: - Typisk Kjelsås å slå langt, kommenterer matris Paal, som husker tilbake til nittitallet da Kjelsås 1 var i 1.divisjon, kun basert på lange baller, visstnok. 

40 sekunder: - Dette er så klassisk Kjelsås, kommenterer Paal igjen, etter to strake langballer som begge kom ned med snø før minuttet var spilt. 

6 min: Atli lader børsa, og fyrer avgårde en rakett, som dagens Kjelsås 2-målvakt slår til corner. 

7 min: Den påfølgende corneren blir ikke store greiene, før ballen etter hvert havner hos Strand, som skyver den videre til Lunde. Lunde fyrer av fra 15-16 meter, og ballen ligger i nota. God start. 1-0 til gutta fra 1389. 

9 min: Vi er friske i innledningen, og denne gangen er det Fantasykongen Espen Røisland som er nære å doble. Dessverre er Kjelsås-keeperen med på notene denne gangen. 

11 min: Hjemmelaget har våknet, og satt i gang midtbanemotoren sin. Selvsagt en førstelagsspiller (kilde: Stian Rasch) - og blåtrøyene utlikner etter elleve minutter. 

21 min: - Jeg burde hatt med sovepose i kveld, kommenterer Paal, som fortsetter med å fortelle at han skal i en begravelse i morra, og at han egentlig bare kunne overnattet et eller annet sted rundt banen. 

25 min: Engesvik viser Maicon-tendenser nedover høyreflanken, og runder både en og to Oslo-gutter før han omsider får slått kula inn foran mål. Der venter Jan, som sender ballen opp i nærmeste furu. 

33 min: Rasch hyller linjemannen som tar et frekt 40-metersløp for å påpeke at innkastet skal taes ti centimetere tilbake. 

34 min: Atli er kvikk, og får en ny stor sjanse, som dessverre går like utenfor. 

Resten av omgangen bølger frem og tilbake, men det ebber ut i 1-1 etter de første 45 minuttene. 

43 min: Paal har sett nok, og setter seg i bilen hjem for å stryke skjorta til i morgen. Det skal i ettertid vise seg at han burde ha blitt. 

I pausen er det som vanlig duket for "Nærmest Krysset", men det blir fort forstyrret av en Astana-syklist som har funnet veien opp bakken til Grefsen. Det viser seg å være juniortrener og Heggedal 2-kjempe Anders Helseth, som har syklet opp for å heie frem laget i sitt hjerte. Vi blir mer opptatt av å prate om livet, Heggedal 2 og diverse andre ting, før andre omgang blåses i gang igjen. (Det var trolig Sindre Bendixen som vant). 

52 min: Kjelsås 2 kontrer inn 2-1. - Vi er best når vi ligger under, meldes det fra benken. 

55 min: Snytt for soleklar straffe, da en Kjelsås-gutt handser innafor sekstenmeteren. Dagens noe slappe kampleder, gjør ingenting. Noe han gjorde sjeldent i denne kampen, for øvrig. 

63 min: Ny kontring fra hjemmelagets side. Ny scoring. 3-1. Vi henger i taua. Dette går på ræva. 

65 min: Brualøkken slår ballen ut kort. Ingen med grønne drakter plukker opp. Det gjør Kjelsås-guttene, og StikkaLigaens enkleste gåll er et faktum. 4-1. 

67 min: 5-1. 

68 min: Sindre Bendixen, som har kommet inn, blir grisetaklet av en Kjelsås-gutt, som for øvrig presterer å hånflire av situasjonen i ettertid. Ufint, #26. Bendixen avsluttet kvelden med ballongankel og ispose. Dommeren gir kun gult - og det protesteres greit fra bortebenken nå. 

80 min: Atli utvist. To gule. 

82 min: Kjelsås scorer. - Vi er ikke gode nok i det hele tatt, konkluderer Ulrik. 

Slutt. 

En flau andre omgang. Det er lite annet å si. 1-6-tap og en fryktelig lang tur hjem. 

I garderoben er stemningen ganske middels. 

Det er bare å glemme denne. Trene. Sale hesten og måke til mot Skeid 2 på Gjellum om under en uke. 

Punktum. Finale. 


Kjelsås 2-Heggedal 6-1 (1-1)

Grefsen kunstgress: 15 tilskuere

Mål: Lunde 


Hadde bare Paal blitt...Perlefrispark og matchvinner bakerst

Postet av Heggedal IL den 15. Mai 2018


A-laget bød opp til fest på Gjellum tirsdag kveld med fantastisk sommervær, Budstikka på plass med tidenes første liveoverføring fra stadion, og godt publikumsoppmøte. 

Motstander gutta fra Holmen. 

Scenen var satt - rammen var utsøkt, men festfotballen uteble denne nydelige sommerkvelden. 

Følgende elleve fikk tillit fra start: Brualøkken, Lunde, Arneberg, Strand, Mosveen, Abbas, Gundersen, Bøe, Røisland, Tømmernes, Heimisson. 

Benken var fylt opp med: Evans, Nielsen, Irgens, Engesvik, Kristoffersen. 

Et gledelig oppmøte fylte opp arenaen i minuttene før avspark. Til avspark hadde vi rundet 100, og folket strømmet på. Det gledes. 

7 min: Abbas blir klippet ned ved høyre cornerflagg. 

11 min: Frispark til Heggedal fra langt hold. Venstrefoten fra Sætre, Thomas Strand, dundrer til og legger kula vakkert over Holmens reservekeeper. 1-0. Drømmestart. Drømmegåll. Den skrives inn i kandidaturet til årets mål-kåring senere i år. 

13 min: Vi har rundet 130 tilskuere på Gjellum i dag, og Evans fra bakre benk har tro på gode tall i kiosken. - Blir grønne tall i dag. 

19 min: Joel Berglund melder at det er flere kalorier i en banan sammenliknet med drinken Gin & Tonic. 

32 min: Holmen har giret opp etter scoringen vår, og gjestene i rødt kvitterer etter en drøy halvtime. 

35 min: Røis klinker ned Holmen-keeperen som tar telling. Det blir et lengre stopp i spillet. I løpet av pausen, forteller den sindige svensken Joel Berglund, om sin fascinasjon for NRK-serien Heimebane. - Det er han med det røde hårets som er favoritten, sammen med coachen, meldes det. - Träkigt at han ble solgt til jævla Ålesund. 

Pause: Rekordstort antall deltakere i "Nærmest Krysset", som for første gang blir kommentert direkte av speaker Joachim Karlsen. Legender som Espen Antonsen og Ola Riise Bjørnebye ropes inn på matta, sammen med blant annet Rover og Atlantic Someone-bassist, Andreas Nedrelid, og Ida Njåtuns bror Anders, som virkelig hadde krutt i Converse-skoene. 

Men som vanlig er det suverene Michael Nielsen som dominerer, men like før pausen er over, har Thomas Irgens sikret seieren. Nielsen tar andreplass, og Njåtun sikret bronsen i en spennende duell. 

Det hører også med til dagens referat, at webredaksjonens kommende hustru ble et uheldig offer da en deltaker blåste ballen rett inn i ballbingen, hvor laglederen for J13 fikk ballen rett i ryggen. 

- Fy faen i helvete, iddiot, er kommentaren i stua, post kamp. 

48 min: Andre omgang er i gang, og coach Småhaug er misfornøyd med ståa. - Faen, det var akkurat dette ble enige om å ikke gjøre. 

Og det var stille på Twitter-kontoen i dag, kun avbrutt av et par nye følgere, og en sur fyr i Sogndal som trolig hadde satt hus og hjem på seier til gutta fra 1389 i kveld. 

- Legg ned hele bedriften

- Har dere noensinne vurdert en annen idrett der man ikke trenger å skape sjanser, dundret det inn i notifications til @heggedalfotball på Twittern. 

Dumt å spille bort huset sitt, sier vi. 

61 min: Holmen med gigasjanse, men kula mangler en siste fot. 

Og slik fortonet dette lokaloppgjøret seg. Klaging på dommeren som lot mye rart gå. 

85 min: Vi har vært best det siste kvarteret, og Jan Tømmernes får en deilig mulighet til å prikke inn 2-1-ledelsen, men spissen får ikke stokket beina. 

89 min: Holmen er farlig frempå, spiller seg helt inn i vår boks, men, mannen med vondt i alle kroppsdeler, den lunefulle Simen Brualøkken, varter opp med årets viktigste redning. En matchvinnerredning til tre ganger 20 i stil. 

PIP!

1-1. 

Vi inviterte til fest, men fikk aldri i gang diskokula. Og meningene er delte i garderoben. Enkelte synes uavgjort er greit. Andre er mer skuffet. 

Keeper Brualøkken er mest opptatt av hvordan Årvoll har gjort det, hvor moro og jevn ligaen er, hvor nære han var å redde Holmens scoring, og at han høyst sannsynlig ikke kommer til å trene noe før neste kamp som er borte mot Kjelsås 2 om en uke. 

Heggedal-Holmen 1-1 (1-1)

Gjellum stadion: 151 tilskuere

Mål: Thomas Strand

+ Godt oppmøte

+ Bra ramme rundt kampen

+ Herlig oppmøte på "Nærmest Krysset"

- 2/3 av stadion jublet da Holmen gjorde mål. Dvs. at 100 av 151 tilskuere trolig var fra Holmen-distriktet. Det er noget svakt når a-laget vartet opp til lokaloppgjør og fest. Vi håper på bedring, men takker samtlige trofaste travere for lojalt oppmøte og god backing. 


Men: Salutten er reddet. Det blir salutt på 17.mai i år også i Heggedal. DET er gledelig. Og idrettslagets fane ryktes å gjøre comeback i år igjen. DET er også gledelig. 

En riktig god nasjonaldag ønskes samtlige i denne vakre bygda. 

På gjenhør om en uke. 
Blø for hooden!

Postet av Heggedal IL den 8. Mai 2018


OPPDATERT:

Alle kamper har sin egen fortelling. Sitt eget liv. Sin egen dramaturgi og sitt eget manuskript. 

Kveldens match på Gjellum kunne vært manuset til en ok Hollywood-film. Hvor heltene er nede for telling, men reiser seg. Hvor en møter veggen, men står opp. Hvor sceneskiftene er dramatiske, og spenningen får publikum på den kalde murtribunen til å reise seg fra setene. 

Dagens kamp var slik. 

Det er synd ikke Budstikka var her med sitt filmcrew. Men de som var der: De fikk se et hjemmelag som aldri la seg. Som kjempet til blodsmaken stod ut av kjeften, krampa smalt som 17.mai-salutten i Heggedalsbakken. 

Vi skrur tiden tilbake til 19.15. Oppmøte i a-lagsgarderoben. Et jævla surt tap mot Årvoll sist uke, med like sure bein, skulle revansjeres. Motstander: Serielederen fra Oslo, Christiania Ballklubb. 

Ledet an av landets beste fotballmagasins redaktør (Josimar). En jovial type, denne Frode Lia, som allerede pre match gir kreditt til de vakre omgivelsene som omfavner vår elskede hjemmebane, Gjellum. 

Slike tilbakemeldinger varmer selvsagt en bygdekjær webredaksjon med solid fotfeste i 1389. 

Coach Småhaug er tydelig i garderoben i dag. Vi slurvet med forberedelsene sist. Vi skal ikke slurve i dag. God oppvarming. Gode forberedelser. På fra start. 

Følgende elleve fikk tillit fra start: Brualøkken, Lunde, Arneberg, Berglund, Strand, Røisland, Hellman, Heimisson, Rasch, Bøe, Tømmernes. 

Benken ble fylt opp av følgende gjeng: Abbas, Irgens, Kristoffersen, Mosveen, Nielsen, Gundersen. 

Avspark. 

1 min: Gunde kritiserer halve benken som har valgt solbriller i moderne stilarter på benken. To par Ray Bans og et par fra HM. - Gåkke an. 


8 min: Det diskuteres hvorvidt Mads Hansen hadde passet inn i Heggedal. Benken er delt. - Han hadde forsterket laget. - Hvor skulle han spilt? 

Vi lar den ligge. 

For det er to heltente lag som møtes på Gjellum denne vakre vårkvelden. Et hjemmelag på jakt etter revansje. Et bortelag med fotrappe spillere. Trolig noe av det mest fotrappe vi har møtt. Og det fremkommer tidlig hvorfor gutta fra Oslo leder serien. 

Men vertskapets iboende sug etter revansj, blir gjeldene snart. 

11 min: Bøe måker inn 1-0 etter noe rot i gjestenes felt. Glimrende start. Det jubles vilt. 

Men Christiania har flere gir i motoren, og blåtrøyene girer voldsomt opp etter vår scoring. Og de er fryktelig nære en utlikning minutter etter, men ballen leker seg bortover tverrliggeren. 

18 min: Så holder vi ikke ut trøkket fra Oslo-gutta mer. 1-1. 

Gjestene er nære ledelse like etter, men denne gangen varter Brualøkken opp med en strålende redning. 

33 min: Atli med et fantastisk raid på høyre kant. Leker ballen inn i feltet, men dessverre er avslutningen til Rasch av samme kvalitet. 

35 min: Det lukter god gammeldags sigg bak hjemmebenken. Matris Paal Røisland er den skyldige. - Hadde så jævlige nerver, var den blide matrisens unnskyldning, før han bestemt hevder dette dreier seg om snus. Busted!

37 min: Gjestene på ny visitt. Brualøkken fister over. 

43 min: Gjestenes trener, Josimar-redaktøren, blir sendt på tribunen av uvisse grunner. I ettertid fremkommer det fra Oslo-lagets Twitter-konto @cbkfotball at det dreier seg om unger som ikke vil legge seg, noe som har ført til trenerens vrede via mobiltelefon. Vi er litt usikre på om vi kjøper den. 
44 min: Mosveen, som har kommet inn for en skadet Joel Berglund,  tar et saltokast foran bortelagets engasjerte supportere. Mosveen høster stor begeistring, og vi er sikre på at Mosveen er skuffet over at Budstikka eller andre medier fikk med seg det. 

Pause: 1-1. I pausen er det Kristoffersen som er "Nærmest Krysset". Gunder vinner visstnok Gris. 

47 min: Sola har endelig lagt seg bak Vardåsen. Vi ønsker derimot myggen velkommen tilbake på Gjellum. Et gledelig gjensyn. 

48 min: Christiania lurer Mosveen med et par lekre finter i vår sekstenmeter. - Det er lite sennep igjen i flaska nå, meldes det fra Robin Evans på bakre benk. 


50 min: Ulrik dribler av to Christiania-gutter i forsvar. Det ser meget pent ut. 

55 min: Joel Berglund er tilbake på benken etter skaden, og den sindige svensken slapp legevakten i dag. - Jeg har jo direktelinje nå, melder han tørt. 
59 min: Etter en fantastisk start på omgangen, med to aggressive lag som vil spille ball, er Robin Hellman uheldig og drar på seg dagens andre. Et kort selv bortelaget mente var horribelt. Legg også til at blåtrøyene fikk straffe de satte inn, og vips så det fryktelig tungt ut for gutta fra 1389. 1-2. 

Herifra og ut er det ampert, vilt, vakkert og vått. Villdyret våkner. Med HIL-logoen på kassa, bretter samtlige ti HIL-gutter opp ermene og blør for drakta. Det løpes, takles, presses og smelles. Vi får et par halvsjanser, men ballen vil ikke i mål. 

70 min: Christiania får en mann utvist. (Dette fikk faktisk ikke webredaksjonen med seg før klokken var 23.53 og referatet allerede publisert). Vi beklager! 

Ti min igjen. Det justeres fra benk. 

Vi får en gigasjanse, men Christiania-keeperen, viser at han var verdig en plass i NRKs suksesserie "Nummer Èn" for et par år siden. Mentor Frode Grodås ville vært stolt av den dobbeltredningen som ender med corner til hjemmelaget. 

83 min: Strand slår corner som David Beckham i glansdagene. Atli ofrer liv og lemmer og stusser ballen bakover til Ulrik, gutten som av "eksperter" er vaksinert mot å score. Høyest. Lengst. Hardest. Et perfekt treff av Strand. På en panne som styrer kula i gållen. 2-2. Vi jubler. Hardt og lenge. Men innser at det forsatt er lenge igjen, og vi vet alle at vi har hentet opp og sluppet inn igjen tidligere. 

Men det skjer ikke. Sulten. Lysten. Alt. Etter en medioker uke forrige uke med ett poeng på to kamper er det et HIL-villdyr som regjerer der ute. 

Vi jager på. Alle ti.  

87 min: Atli Heimisson, servitøren og krigeren, banker inn 3-2 kontant. Vel fortjent etter herlig kriging i andre omgang. 

Vi har snudd det på Gjellum. Vi har snudd det på Gjellum. Atli Heimisson. Det er så vakkert. Det er så deilig. Stadion jubler. Benken tar fullstendig av. Men vi vet fortsatt at det er mye fotball igjen, med tre minutter på uret. 

Gjestene har resignert. De har ikke mer å komme med. Vi maler på. Maler over slitne Oslo-gutter. 

92 min: En deilig utløsning, et cocktailbær på kaka. Jan Tømmernes får etter mye om og men satt kula i nettet. En deilig gåll. Spikeren i en kiste vi for en halvtime siden trodde var lukket. Men vi åpnet den. Kom oss ut. Snudde det.  

(87 min-92 min: Det er mulig det er noen feil faktaopplysninger her, men det ble nesten for mye for webred på slutten der). 

Slutt: Dommeren blåser av en ellevill andre omgang. Dette var bedre enn 0-3 til 4-3-seier over Sagene i fjor på syv minutter. Laget stod opp. Gutta kriget til siste sekund. Viste hva som bor i dette laget. 

Martin Scorsese kunne ikke regissert dette bedre. Det jubles, omfavnes som vi har vunnet Eliteserien. Det gratuleres av motstanderne. Det kjeftes litt på dommeren fra begge lag. Dette er jo tross alt 4.divisjon. Vi har slått serielederen. Og vi får creds av motstanderne som mener vi er det beste de har møtt i år. 

Creds tilbake. Soleklart det beste laget vi har møtt i år. Hadde vi bare hatt litt mer enn 48 timer å komme oss på før Årvoll-kampen. 

Jaja, sånn er #Stikkaligaen. Jevnt. Tett. Og i dag var det tre velsmakende poeng som endte i hjemmegarderoben. 

Som Blakern ville gjort det: En liten pils post-match. Det er lov i aften. 

Allerede neste tirsdag er det duket for ny storkamp. Lokaloppgjør og tv-sendt match på Budstikka.no. 

Vi håper bygdas publikum kjenner sin besøkelsestid. Vi håper på 300 tilskuere og bra trøkk i kiosken. 

For vi blør for hooden - uke inn - uke ut. 

Heggedal-Christiania Ballklubb 4-2 (1-1)

Gjellum: 89 tilskuere

Mål: Bøe, Atli, Jan, Arneberg (!)

Takk til Christiania for matchen. Et morsomt lag som kommer til å være  med helt i toppen. 

Og takk for at du leste dette referatet. 

Punktum. 

Roen har senket seg i 1389. Poengene ble igjen på Gjellum. Alle hjerter gleder seg. 

PS: Vi gratulerer Ulrik Arneberg som dagens Quality Hotel Leangkollen-gutt. Middag for to som gevinst. 

Amen. 
Gjellum skinner igjen!

Postet av Heggedal IL den 7. Mai 2018

Realitetssjekk

Postet av Heggedal IL den 3. Mai 2018Utsatt match. 

Torsdag. 

Avspark 19.30. 

Årvoll IL. 

En spillende pastor og PL-kommentator, en sleip TV2-ekspert og en aldrende spisshelt. Årvoll IL er et solid lag. Det visste alle. Vi har hatt mange knokkeloppgjør mot Årvoll-gutta de siste sesongene. Beinbrudd, et stygt lørdagstap, men vi har også slått de på eget gress. 

I dag gjestet de Gjellum. 

Og det var mye som ikke var som det pleide på vår hjemmebane denne torsdagskvelden. 

For det første: Gutta er vant med tirsdagskamper. De starter 20.15. En skulle tro hjemmepublikummet også var mentalt innstilt på dette, for da dommeren blåste i gang matchen, var vi oppe i åtte tilskuere. 

Men de møtte trofast opp etterhvert, og vi sier oss fornøyde med 67 tilskuere på Gjellum denne torsdagskvelden. 

Følgende elleve fikk tillit fra start: Hegsvold, Mosveen, Arneberg, Berglund, Strand, Hellman, Bøe, Røisland, Heimisson, Tømmernes. 

Benken: Nielsen, Abbas, Kristoffersen, Lunde og Irgens. 

Avspark - 48 timer etter den skuffende 3-3-kampen borte mot Hasle-Løren. Heggedal a-lags juleprogram kom tidlig. To kamper på 48 timer. Var vi klare for dette? 

Definitivt ikke. 

1 min: - Det var i hvert fall ikke noen fine drakter, roper matris Paal Røisland, som fortsetter den gode formen på benken fra Hasle-kampen. - De ser jo ut som feiere, hele gjengen! 

2 min: Røis vil legge om til 4-4-2. 

3 min: Benkens yngste, Kristoffersen, blir sendt opp i kiosken for å hente kaffe. 

7 min: Årvoll tar ledelsen i en fryktelig lei kveldssol. 

13 min: Flikk-flakk og sirkus Heggedal. Det går fort for Årvolls pastor og kaptein. Gutta fra hovedstaden henger ikke med, og Atli serverer Røis som på volley dundrer kula ned i hjørnet. - Stolt nå, roper onkel Paal fra benken til nevø og Fantasykonge Røisland. 

Så detter vi sammen som en sliten sjømann etter tre dagers landlov, hvor pengene er brukt opp og leveren skriker etter fri. 

17 min: Hønefoss-legende Kamal Saaliti lurer linjemann og sniker seg forbi forsvaret. 1-2. Det ropes på offside. Linjemann vinker spillet videre. Strand på benken rakner. 

19 min: Årvoll øker. Ny tvilsom offside. Denne gangen trolig enda mer tvilsom. Det protesteres. Årvolls Twitter-konto antyder selv at den var av det tvilsomme slaget. 

En sånn kveld, altså. En sånn kveld. 

25 min: 1-4. 

35 min: 1-5. Anders Kvam vurderer å snu i døra. 

Pause. 

Irgens er "Nærmest Krysset". 

Jahn Teigens "Optimist" spilles av på et lydanlegg som leverer langt bedre enn sist. 

Andre omgang i gang. 

51 min: HIL-benken liker ikke løpestilen til TV2-ekspert Simen Stamsø Møller. Møller var for øvrig solid der ute, sammen med blant annet Saaliti (Salati - som Zishan Abbas trodde han het). 

58 min: Atli banker inn 2-5 fra kort hold. Hellman nest sist. Et lite lyspunkt på en ellers kjølig aften. 

Vi stanger. Det stemmer ikke. Tidspunktet for kampen er feil. Gutta er mentalt et annet sted. Vi er vanedyr. Trives best kvart over åtte på tirsdager. For i andre omgang er vi litt bedre med. Til tross for at Løren kunstgress sitter godt igjen i utrente 4.divisjonsbein. 

Og gjestene skal ha kreditt for å være på fra start. Plage oss. Lage kvalm. 

71 min: En Årvoll-spiller takler seg selv. 

Det blir småampert mot slutten. Lunde gjør comeback etter skade. Bøe header i stanga. 

78 min: Spikeren i kista. 2-6. 

Lite stemmer. Vi får straffe i sluttminuttene. Tverra og ut. En sånn dag. Vi får en seriøs reality check. Årvoll reiser hjem med poenga. Vel fortjent i dag. 

Post kamp er stemningen bedre. Kamal Saaliti tar selfie med Stian Rasch. Forståelig. Han er toppscorer i avdelingen. 

Ellers er det bare å glemme denne. Se frem mot tirsdag. Ny hjemmekamp. Nytt storlag på besøk. Denne gangen Christiania Ballklubb. Josimar-redaktøren i Mourinho-rollen. Et annerledes lag, med kule verdier. Det blir garantert like tøft som i aften. Vi har dog fire dager på oss til å restituere. Det burde holde - akkurat. 


Vi høres. 

+ Lydanlegget fungerte bedre

+ Lunde gjør comeback. 

+ Strand på bakre benk on fire i kveld. 

- Sola

- Alt annet


Heggedal-Årvoll 2-6 (1-5)

Gjellum: 67 tilskuere

Mål: Røisland, Heimisson. 

Så: People of Heggedal. På tirsdag er vi tilbake til gamle rutiner. Tirsdagskamp. Avspark 20.15. Topplaget Christiania kommer på besøk. Fra hovedstaden. Hele veien ut til Heggedal. Bøgda. 

Vi håper på dobbelt så mange heggedølinger på kamp. Dette laget kan. Det har vi sett. Arbeidsuhell skjer alle. I dag var vi ikke der vi skulle ha vært. Tirsdag er det friske bein og motiverte HIL-gutter. 

Kjør!
Levert av IdrettenOnline