Best i bygda - igjen

Postet av Heggedal IL den 19. Jun 2018

A-laget rundet av en god vårsesong med en deilig, deilig, deilig seier over nabo Vollen tirsdag kveld. 

VM var glemt en stakket stund. Det var StikkaLigaen som gjaldt denne tirsdagskvelden. Et Vollen-lag på nedre halvdel, mot et hjemmelag i stigende form. - Hvis Heggedal taper dette, vil det være en nedtur for de, kommenterte VUL-trener Hansa Solberg i Budstikka i forkant av kampen. For Vollen manglet visstnok opptil flere spillere. 

Samme gjorde vi. 

Men vi brettet opp ermene og sendte gutta fra Arnestad hjem uten poeng. Slik som det skal være. 

Og rammen var perfekt. 231 tilskuere tok turen. Cheerleaders var på plass (!) og på tribunen hørte vi et entusiastisk hjemmepublikum heie bygdas helter frem til seier. 

Men som nevnt: Vi manglet et par karer vi og. Joel, Lunde, Atli, Røisland, Jan, Fossum, samt Bøe (som faktisk rakk 86 minutter likevel). 

Dagens elleve var følgende: Brualøkken, Kristoffersen, Gundersen, Arneberg, Haaland, Abbas, Rasch, Hellman, Mosveen, Irgens, Engesvik. 

Benken bestod av: Russ, Nielsen, Evans, Bøe

Så var det dags. Nerver - hundre toalettbesøk og en tirsdag som snegler seg avgårde. Endelig var klokken 20.15. Endelig var Askers El Classico i gang. Det måtte bare teipes noen mål først. 

Etter tolv gule, ett rødt og halloi i seriepremieren i mars på Arnestad, hadde lokalavisen Budstikka tro på en ny slosskamp på Gjellum. Deres innfallsvinkel på matchen - var i hvert fall slik. 

Men det ble ikke den "krigen" en hadde forventet. 

Heggedal tok tak fra start. Og Vollen virket ikke på det første kvarteret. 

4 min: Fredrik Bøe har fått lagt unga - varmet opp, og Zishan må vike plass for kapteinen. 

13 min: Martin Engesvik slår ballen inn foran Vollens mål. Der dukker Kristian Mosveen opp, og dunker inn 1-0. Det jubles på Gjellum! '

14 min: - Vi ligner på Senegal, mener matris Paal Røisland, og refererer primært til draktfargene. Rent spillemessig har vi nok et stykke opp til Løvene fra Dakar ennå. 

22 min: Zishan Abbas mener vi burde fått tildelt straffe. 

30 min: Gjestene er på en visitt - og vår førti år gamle keeper, varter opp med en nydelig redning. 

40 min: Det har blitt heitere taklinger og dueller utpå matta, og matris Røisland har fått nok av dagens dommer - som er noe inkonsekvent i dømmingen sin. - Nå er det nok, nå er det nok!

Pause: Vi er klart best - men noe unøyaktige i siste tredjedel. 

"Nærmest Krysset" blir vunnet av Robin Evans. 

Andre omgang er i gang, og det noteres at vi har flere tilskuere enn Asker Fotball Herrers siste hjemmekamp på Føyka. Ikke verst. Ikke verst. 

47 min: Fantasykongen Espen Røisland, som er suspendert, er frustrert over at kiosken er tomme for pølser. Trolig ny rekord i å bli tomme. 

52 min: Bøe bryter - sender kula til Rasch, og Rasch dobler ledelsen. 

- Nå kommer ketsjupeffekten, melder Paal Røisland, som iført piquet-trøye og shorts, er noe kold. 

65 min: Kaotiske tilstander i Vollens sekstenmeter. En VUL-spiller ligger nede med en smell. Dommeren blåser ikke av, og vi angriper. Ballen havner til slutt hos Irgens, som prikker inn kveldens tredje mål. Et snodig mål - og en litt rar dommeravgjørelse. Vi venter fortsatt på VAR i StikkaLigaen. 

Paal har for øvrig sett nok - han er kald, og skal tidlig opp i morra. God sommer, Paal!

Vi maler på et tamt Vollen-lag og Hellman får en annullert scoring like etter, når han driller av tre Vollen-spillere og setter ballen i nota. Hvorfor målet ikke ble godkjent, vites ikke, men igjen, VAR!

Med ti minutter igjen på uret våkner omsider Vollen fra dvalen - og en hvitkledd spiller går i bakken som en fyrstikk. Straffe. 

81 min: Vollen reduserer på straffe. 

Og nå har gjestene blod på tann. Et par store sjanser blir stoppet av eminente Simen Brualøkken - som står som en panter bakerst i kassa. 

87 min: Fansen roper på Michael Nielsen. 

91 min: Fansen får se Michael Nielsen. 

Vollen får en ny gigasjanse på overtid, men igjen er Brua der. 

Michael spiller så gjennom Stian Rasch, som har strake veien til buret. Men - kula vil ikke inn - og Nielsen er skuffet over at han ikke får assist. 

PIP!

SEIER! 

Fortjent, sådan. 

På tribunen roper et par (trolig heggedølinger): - Rykker ned, rykker ned, rykker ned. 

Vi håper Vollen blir i 4.divisjon. For StikkaLigaens skyld. Men: Det er fortsatt like deilig. To strake seire mot gutta fra Arnestad. 

Hovering frem til tidligst våren 2019. Nesa i været på butikk, cafe og i sosiale kretser. Det er det ingen som kan ta fra oss. Nå mangler det bare at vi tar skalpen på Holmen også, så har vi skutt ned alle de lokale skyteskivene i år. 

Nå skal vi suge på denne over sommeren - og lade opp til Årvoll første uka i august. 

Vi takker publikum (og Erik Hovdahl for flott ekstrapremie - en DAB-radio som Simen Brualøkken fikk med seg hjem - inkludert en middag for to). Det hører også med til historien at Mosveen dro med seg samme middag i dag. Vi er rause etter seier mot Vollen. Spesielt når det ble en slags dobbeltkåring av BB i dag. 

Sånn er det. 

Nyt sommeren i Heggedal - så er vi tilbake med mer fyldig dekning rundt a-laget i august. Og husk: Fortsett å støtte opp rundt a-laget. Det betyr mye. 

Heggedal-Vollen 3-1 (1-0)

Gjellum: 231 tilskuere 

Mål: Mosveen, Rasch, Irgens


Foto: Arild Haug KaarmoIdyll

Postet av Heggedal IL den 12. Jun 2018

Glem VM i fotball. I hvert fall i kveld, natt, onsdag og frem til torsdag. 

Det var solnedgang, det var latter, det var sang. 

Det var Heggedal-Lommedalen i #StikkaLigaen. 

Topplaget Lommedalen mot et hjemmelag som har vært i noe ustabil form i det siste. Men, kurven er oppadgående etter forrige ukes sterke 2-0-seier over Frigg på Tørteberg, og det var et heltent hjemmelag som hilset 135 tilskuere (!) og Budstikka velkommen til storkamp på Fort Gjellum. 

Du vet du har et dedikert støtteapparat når materialforvalter og benkens nye favoritt, Paal Røisland, stikker innom kun for å få med seg oppvarminga. En rolig kaffe og noen gode historier i garderoben pre match. En løssluppen stemning innad i troppen - og en heltent trener i Terje Småhaug. Rammen var der. Nå var det bare opptil hjemmelaget å sørge for innholdet i rammen. 

Og for et innhold det skulle bli. 

Følgende elleve fikk Terje Småhaugs tillit fra start: Brualøkken, Kristoffersen, Arneberg, Gundersen, Røisland, Irgens, Bøe, Lunde, Mosveen, Rasch og Tømmernes. 

På benken satt: Heimisson, Hellman, Engesvik, Berglund, Haaland, Evans, Nielsen og etterhvert Strand, som er hyppigere på kamp nå som han har lagt opp. Sistnevnte nå i rollen som motivator/moteansvarlig og mentalcoach. 

Bestemannspremien til a-laget på hjemmekamper er en middag for to på Leangkollen Hotell - en av a-lagets hovedsamarbeidspartnere. I dag dukket jaggu Thomas Schoop, ølbrygger ved Gjellum Lokalbryggeri og General Manager på HIL-Old Boys opp med ekstra premie - fire nytappede varianter til dagens HIL-gutt. Det var lenge uenigheter om hvorvidt denne premien skulle gå til en spiller, eller en fra benken. Et herlig initiativ uansett. 

Avspark. 

5 min: Annullert mål til hjemmelaget. Offside, melder linjemann. Onside, melder hjemmelagets benk. 

7 min: Stian Rasch blir tatt stygt, men dommeren er av en annen oppfatning. 

7-11 min: Lommedalen får to gigamuligheter. Deres lynraske høyreback Lamin, er livsfarlig på kant, og Robin Hellman, som har spilt med backen tidligere, er overrasket over hvor god, gultrøyen er. 

17 min: Joel Berglund, svensken, levner moderlandet få sjanser i VM etter at Andreas Granqvist (som også spilte for Lommedalen i kveld) kvestet John Guidetti ut av VM. 

- De har spilt 470 minutter uten mål nå, så dette går nok til helvete. 

22 min: En ball havner langt ned i skogen, og Michael Nielsen, som er redd for å dra på seg borrelia, avstår fra å hente den kula. Yngstemann sendes. 

31 min: Coach Småhaug får et Sir Alex-øyeblikk når han blir sinna, måker til en vannflaske og sender den rett på leggen til webredaksjonen som tar telling, faker en skade, og det diskuteres på benken om vi skal melde fra til dommeren, slik at Småhaug blir sendt på tribunen. Vi avstår fra det, og ler godt. 

37 min: Irgens, som la ned mange meter på Gjellums slitte kunstgress i kveld, blir slått luke på. 

- Bytt han ut, ropes det fra benken. 

43 min: Lommedalens Andreas Granqvist får en ball hardt i magen på en avslutning. - Fortjent, roper Joel Berglund, som mener Granqvist kan takke seg selv for å ha skadet Sveriges eneste gode spiss. Nå står alt og faller på Ola Toivonen. 

Pause: Vi avslutter solid, med høyt gegenpress, før det er duket for "Nærmest Krysset". Seansen åpnes med at Robin Evans far, Trevor, med HIL-skjerf, og fryktelig skuffet over at Shrewsbury atter en gang ikke klarte opprykket, melder følgende: 

- You know what guys? No wonder you sit at the fucking bench, og baserer kommentaren på de første spede forsøkene på å sette kula i vinkelen. Det ender med at Michael Nielsen drar i land seieren etter årsbeste fra opptil flere. 

Andre omgang åpner med at Jan Tømmernes prøver seg på en chip fra 35 meter. Ikke verst forsøk, Jan. Og vi aner konturene av et sultent og heltent hjemmelag. 

52 min: Robin Hellman smeller ballen i tverra. 

64 min: - Det oser sjarm av han (dommeren) roper en Lommedalen-spiller, og ser ironisk bort på vår benk. For dommeren hadde en tendens til å hysje på både grønne og gule spillere der ute, noe som selvsagt ikke gikk upåaktet hen hos hjemmebenken, som hysjet tilbake ved første og beste anledning. 

70 min: Mosveen, friskusen med egendesignet drakt for anledningen, fyrer ballen over mål, nett og gjerde bak. - Tre i finishing, melder Petter Lunde. 

74 min: Atli blir dratt ned etter nydelig forspill, og dommeren blåser straffe - men må først snakke med linjemann, som har fått med seg Lommedalen-trenerens ville protester. Straffe til oss. Tribunen på Lommedalens trener. 

1-0 settes i vinkelen av Stian Rasch, og det jubles på hjemmebenken. Deilig, deilig, deilig! 


77 min: Fantasykongen Espen Røisland slår frispark. Joel Berglund på benken mener vi har null sjanse til å score. Ulrik Arneberg skaller kula inn. 2-0. Superjinx. Dobling. Deilig. Vakkert. Ellevilt. 

83 min: Jan Tømmernes byttes ut og lurer på hva stillinga er. 

89 min: Tanksen fra Kungsbäcka, Joel Berglund har kommet inn, og fått beskjed om å sette prikken over i-en. Og det gjør han. Med rette. 

Det skal også nevnes at det tikket inn følgende tekstmeldinger fra Berglund etter kampen. 

1: I kväll är jag über spänt inför fotbollsreferatet och alla superlativ omkring det tunga 3-0-målet (hjerteemoji). 

2: Glöm inte lägga vikt vid Martins fantastiska framspel. Sånna ser man sällan i de nordiska ligorna. 

3: Vi måsta lyfta fram Martin och Andreas. Våra bästa spelara, jo. 

For Berglund skjøt både Lommedalen-keeperen og ballen i nota og punktere kampen foran et hjemmepublikum som jublet. 3-0. 

Spikeren. 

93 min: Lommedalen får et trøstemål. 

PIP!

3-1-seier over topplaget Lommedalen på eget gress. Det gjør seg for Heggedals-gutter.  

En sol som farga himmelen rød, idyll. 

For det var idyll. I hvert fall andre omgang. En omgang hvor vi kjørte på med alt av krefter, energi og pågangsmot. Fredrik Bøe var millimetere unna å sette inn 4-0 med det som hadde blitt tidenes klikk-klakk-scoring på Gjellum. 

Andreas Kristoffersen ble mann på høyrebacken i aften - og fikk fortjent bestemannspremien(e) i garderoben etter kamp, til tross for at Kristian Mosveen mottok publikumsprisen over høyttaleranlegget. Det var det få som fikk med seg på benken, men du skal få den, Mos. 

Det er slike kvelder vi lever for i breddefotballen og StikkaLigaen. Tøffe, knalltøffe matcher, som ender med tre poeng til gutta fra 1389. Masse folk på tribunen og brannsår på knær og hofter. Gummigranulat i øra og high fives og dårlige historier på benk og tribune. 

Heggedal-Lommedalen 3-1 (0-0)

Gjellum Stadion: 135 tilskuere

Mål: Rasch, Arneberg, Berglund. 

Så: Vi minner bare om ÅRETS KAMP på Gjellum om akkurat en uke. Motstander er Vollen. Nå må bygda gå sammen. Lage faner, bannere og kamprop. Møte opp i fleng. Ekstra vaffelrøre i kiosken. Ekstra volum på høyttaleranlegget. Det blir en batalje uten sidestykke. Alle i 1389 Heggedal må stille på Gjellum 19.juni klokken 20.15. (20.00 om dere vil se oppvarminga). 


Idyll. Foto: Arild Haug Kaarmo Vi gratulerer igjen Andreas Kristoffersen med BB, to priser og stor stjerne i bygda den kommende uken. 

Vel blåst. Sees om en uke. Vi høyner innsatsen og håper på 500 heggedølinger på kamp. 

Spre ordet, sambygdinger! 
Rumpeldunk

Postet av Heggedal IL den 5. Jun 2018


Etter tre kamper uten seier, var det på tide å snu kjerringa for a-laget til Heggedal. For endelig var den her igjen. Tirsdagskvelden. Ukens høydepunkt for gutter og menn i alderen 18-70+. Kampdag i StikkaLigaen. Bortetur til Tørteberg Kunstgress. 

Vertskap: Frigg 2. 

Forventningene. Skulle den leie trenden snu i dag? Skulle den ene treningen forrige torsdag være nok til å snu den litt labre perioden vi har vært inne i? 

Klokken er 19.15 i det de fleste tusler inn i Friggs garderobe. Men det er ikke fotballkampen gutta er opptatt av. Det er nemlig det som skjer på gresset utenfor garderoben som fanger interessen. Det er nemlig trening for Friggs rumpeldunk-lag. Rumpeldunk. - Ikke greit, kommenterer Gunde i det vi forsvinner inn i garderoben. For hva er egentlig denne sære idretten hvor folk hopper og prøver å kaste en ball inn i et hull? 

Vi må google. Og det har ikke gått upåaktet hen hos noen av de noe forsinkede Heggedalsgutta som en etter en entre garderoben med samme kommentar: 

- Hva faen er det som skjer på utsiden her? 

- Har dere sett hva de driver med, eller? 

- Gåkke an. 

Etter et kjapt søk på Google.no, finner vi raskt ut av spillet grunnregler og terminologi. Latteren sitter løst. Kommentarene er verdt et kampreferat i seg selv. 

Til slutt får hovedtrener Terje Småhaug omsider rettet fokuset inn mot kamp. Småhaug tripper som vanlig rundt seg selv i minuttene før team talken - og planen er klar: Vi skal ha med oss alle poengene hjem fra Oslo. 

Laget som entrer den tørre matta på Tørteberg kunstgress: Brualøkken, Kristoffersen, Arneberg, Gundersen, Røisland, Irgens, Lunde, Bøe, Mosveen, Tømmernes og Rasch. 

Benken bestod av: Nielsen, Evans, Berglund og etterhvert også Hellman, Helseth, Strand og Bendixen (beklager om noen er glemt), som alle hadde tatt turen for å se gutta vinne, til tross for skader i de fleste kroppsdeler. 

Noe forsinket blåses kampen i gang grunnet overtid i Frigg G13 sin match mot Haslum. 

1 min: Espen Røisland blir tatt kraftig i en duell, men dommeren vinker spillet videre. Dommeren fra den forrige kampen, er den som roper høyest på frispark, men han er ferdig med dagens aktiviteter, og venter bare på første trikk hjem. 

Det skjer mye det første minuttet på Heggedals benk. 

- Sesongens beste benk, konkluderer Michael Nielsen. 

- Stian (Rasch red.anm) kommer til å blåse kula over Barcode Majorstua når han er sliten, forteller Paal "Matris" Røisland, som er i meget godt slag i aften. 

- Dommern er fra Frigg, fortsetter nevnte Paal. 

- De har landets mest usexy drakter. Også Paal. 

- Eldgammal klubb, og draktene er fæle. Paal gir seg ikke. 

3 min: Rasch vender visstnok frekt av en Frigg-gutt, før avslutningen går like over. Webredaksjonen og deler av høyre benk, var mest opptatt av å diskutere Nigerias VM-drakt. 

4 min: Corner til Heggedal. Ballen havner etter hvert hos Ulrik Arneberg, som prøver seg på en slags dragning. Det ser ikke særlig vakkert ut, men Ulrik roter ballen i mål - og jubler som bare forsvarsspillere kan. 1-0. God start. 

9 min: Paal er skeptisk til at vi klarer holde dette tempoet i nitti. 

10 min: Espen Røisland spiller i kveld uten nummer på drakta, da hans egen drakt hadde blitt liggende igjen i en bag de(n) siste uken(e) 

12 min: Paal drar gode historier fra tidligere i karrieren. 

21 min: Vertene har våknet, og er farlige på en corner. 

22 min: Frigg får annullert en scoring grunnet offside. 

Her innser samtidig Joel Berglund at "Ryskkylan" har entret Oslo. Det er visstnok alltid fra Russland at kulda kommer, hevder han. 

26 min: Jan ser kvikk ut for anledningen. - Det skyldes nok den ene treningen han har hatt siden sist, høres det fra benken. 

27 min: Paal mener at regelen om at det er lov å heade tilbake til keeper er utdatert. 

29 min: - Frigg-keeperen må være sunnmøring, meldes det fra benken. 

30 min: Gunde fyrer av fra førti meter. 

33 min: Mosveen avslutter fra skrått hold. Nærmere innkast enn mål. Minner mye om Nick Rios Haugens enorme soloraid på Lillehammer Cup i 2000, da han driblet av hele motstanderlaget, men avsluttet til innkast. 

37-42 min: Joel Berglund skal kjøpe seg ny barnevogn til den kommende Montenegro-ferien. Det diskuteres høylydt hvorvidt det skal investeres i en ny vogn, eller om en brukt holder til reisen. 

43 min: Michael Nielsen har fått nok av vognpratet, og ber benken fokusere på kampen. 

44 min: En tilskuer blir observert oppe på en container utenfor Chateau Nøff. - Ser ut som han har spist litt for mye chili ramen i dag, kommenterer småbarnspappaen Joel Berglund. 

Så er det pause - og "Nærmest Krysset" venter. Her vinner Michael Nielsen suverent, mens Joel Berglund får "Boti Goa-Award" etter å ha blåst ni-ti baller over mål, uten å ha truffet innafor ramma en eneste gang. 

Matris Paal tusler hjemover. - Må hente dattera. 

47 min: De tjue tilskuerne på Tørteberg har knapt satt seg når hjemmelaget er farlig nære. Heldigvis står det en førtiåring fra Dovre bakerst hos gjestene fra 1389, og som en silkemyk panter er han der, Simen Brualøkken. 

54 min: Sjansebonanza for gjestene. Først Røis, så Rasch, men ballen vil ikke inn. Robin Evans har reist seg fra bakre benk - og han kommenterer nå kampen live for Heggedals benk. 

55 min: Annullert HIL-mål. Offside. 

65 min: Thomas Strand, som la opp nylig, men som fortsatt sitter på Heggedals benk i sylfrekke lakksko og moderne skjorte, mener Stian Rasch ligner på Ray Donovan. 

66 min: Røis blir sakset ned av Friggs illsinte spiss, som allerede har gult kort. Det hele ender med at Røis får gult, mens Friggs spiss slipper unna. Dagens klareste kort, til feil mann. 

Det hører også med i dette referatet at Strand, som fortsatt har "lagt opp" får tilsnakk av linjemannen etter ville protester på nevnte ovennevnte takling. Tilskuer advart, der altså. 

67 min: Irgens slår et nydelig innlegg fra høyre, og Rasch er nære å doble ledelsen. 

76 min: Er det Kim Holmen som bekler Friggs venstreback? 

78 min: Heggedal skal bytte, men linjemannen hører ikke at vi roper. - Irriterende dårlig hørsel på han der, roper Joel Berglund, og dikterer at det skal med i referatet. 

83 min: Robin Hellman, som har vært sporty og syklet fra Grünerløkka med hip bysykkel, må bort og bytte sykkel, da han kun kan låne den i 45 minutter. Hellman finner seg raskt en ny, men innen det har skjedd, har Stian Rasch doblet med et herlig frekt langskudd som ingen så, da vi var mest opptatt av sykkelen til Hellman. 2-0, der altså. 

85 min: Mosveen brenner en megasjanse etter lekkert forspill av Jan. 

87 min: Røisland smeller den i metallet. 

91 min: Lunde lander forkjært på armen, og tar telling. - Det blir poppulært i heimen nå, kontrer Strand, som forble å HILs benk resten av kampen. 

Det gikk heldigvis bra med Lunde. 

94 min: "Skönt at vara på planen igjen, roper Joel Berglund" etter et strålende innhopp siste kvarteret. 

95 min: Andreas Kristoffersen tar et langt drag og setter inn kveldens takling på Frigg 2s kaptein, som protesterer vilt. Taklingen oste klasse, og Frigg-spilleren fikk skrubbsår på albuen. 

Slutt. Dommeren blåser av. Vi tar med oss en herlig seier hjem til Heggedal. 

- Nå får Terje arbeidsro, kommenterer Robin Hellman, med glimt i øyet, før han trolig satte seg på en ny bysykkel og syklet hjemover til Løkka. 

For det var en lettelse som trengte seg på i kveld. Stemningen, de dårlige vitsene etter kamp, og alt var bare godt. 2-0. Clean sheet. Brualøkken og resten strålte. Ulrik Arneberg brukte opp alt som var av plaster i medisinbagen i løpet av kampen, og kjøreturen hjem i Irgens flyvende Tesla fortonet seg på en meget god måte, med gode historier fra tidligere treningsleirer til Danmark (de egner seg ikke på trykk). Vi noterte oss også at Joel Berglunds blåe Tesla-bil automatisk svingte av ved Texburgeren på Skøyen. 

Deilig!

Frigg 2-Heggedal 0-2 (0-1)

Tørteberg kunstfilt: 20 tilskuere

Mål: Ulrik (!), Rasch

Da er det bare å stålsette seg for to deilige hjemmekamper før ferien. Lokaloppgjør. Forhåpentligvis utsolgt Gjellum - og god stemning. Lommedalen om en uke, før vi tar i mot Vollen på Gjellum før fotballferien slår inn. 

Vel møtt til begge kamper!

PS: Klokken er 23.53 - referatet måtte ut i kveld. Vi beklager eventuelle skrivefeil og svak grammatikk. 


Takk for at du leste dette referatet. Men: Hva var det Frigg tenkte med da de plasserte et Miss Universe-bånd på tvers av drakten? 

Levert av IdrettenOnline