- To gutter og en mann

Postet av Heggedal IL den 28. Aug 2018

A-laget jakter NM-kvalik 2019 - og tirsdag gjestet Hasle/Løren Gjellum til ny match i Stikkaligaen. 


Og rammen var perfekt. Flomlys, Budstikka-TV-sendt match, heltente HIL-gutter og en benk i storslag. Vi kan røpe såpass at det var årsbeste i første omgang fra benken. Rent spillemessig var det ikke det, men følg med, så vil du forstå hvorfor.

Det skal også legges til at Hasle/Løren er et lag vi har hatt lyst til å klå, etter en sur 3-3-match på deres hjemmebane i våres. Og endelig var dagen kommet. Men det virket ikke som om alle var klar over det.

En time før kampstart manglet flere sentrale skikkelser i troppen. Joel Berglund var ute med manglende barnevakt. Robin Hellman satt fast på jobb. Og forrige ukes seksmålsscorer har tydeligvis blitt G-13-trener på Strømmens guttelag. De var opptatt med lokaloppgjør mot Skedsmo, så Rasch var ikke på plass før i andre omgang. 

Ellers var alt som det vanlige. En ok oppvarming, en matris i Paal, som vanlig i shorts, kiosken solgte vafler som aldri før, og coach Småhaug trippende rundt som aldri før.

Følgende elleve fikk tillit fra start: Brualøkken, Kristoffersen, Arneberg, Gundersen, Røisland, Engesvik, Lunde, Bøe, Mosveen, Irgens, Heimisson.

På benken satt: Nielsen, Abbas, Evans.

Avspark. 

1 min: Det fremkommer tidlig at Hasles dyktige trener er godt kjent med motstanderene. Han vet nemlig hvilken HIL-stopper som er tregest, i dette tilfellet Gunde, og han ber sine rødtrøyer spille opp mot han.

2 min: Paal er i gang. Vi mimrer tilbake til tiden dommerlegenden Knut Stunner var sjefen med fløyta i kjeften. De fleste som har spilt guttefotball i distriktet kjenner til han. En skikkelig legende.

3 min: Webredaksjonen får flis i baken.

5 min: - Hasle/Løren er jo hockeylag, det, melder Paal.

10 min: - Gunde kler ikke hvite fotballsko, melder moteekspert Thomas Strand fra bakre benk.

12 min: Benken funderer på om sønnen til Geir Hamnes har lagt opp. 

14 min: Det som har skjedd av sportslige ting er følgende: Irgens med en farlig heading. Hasle-keeperen redder på mesterlig Gordon Banks-vis.

Mosveen avslutter fra skrått hold til innkast.

15 min: De neste fem minuttene går trolig inn i historien som de mest legendariske på Heggedals benk. For nå diskuteres Ex on the beach, et program som angivelig anbefales på det sterkeste. Praten flyttes så videre over til Tone Damli Aaberge, en rekke kjente norske idrettsprofilers seksualliv, hvorpå matris Paal forteller om en velkjent Eliteseriestjernes ville fester med flere personer involvert. - Det var i hvert fall to gutter og en mann involvert, melder Paal, og benken rister av latter.

Samtalen ender med de villeste historiene fra Hotel Bellevue-tiden. Vi sitter stumme og lattermilde igjen.

- Dere er den beste benken jeg noensinne har sittet på, melder Paal, som en avslutning på de ville historiene. 

Nok off topic.

22 min: Atli prøver en frekk lobb. Like over.

24 min: Bøe dundrer ned langs høyrekanten. Inn til Irgens, som avslutter like utenfor.

27 min: HIL-toget har våknet. Nydelig klikk-klakk, og ballen havner til slutt hos Røisland som avslutter like over.

30 min: Paal hyller dama til Ulrik. 

Så våkner bortelaget, og Hasle/Løren er farlig frempå ved et par anledninger. Både Simen Brualøkken, Ulrik og Lunde rydder etter hvert opp det som kommer av farligheter. 

42 min: Røis kommer i hundre langs venstrekanten. Blir tatt stygt, og dommeren blåser. Vi roper på rødt, noe ironisk, men kamplederen drar faktisk opp det røde kortet. Hasle protesterer, men den utviste, som er høflig nok til å takke alle HIL-gutta for kampen, innrømme at det var rødt, og i tillegg være ganske lik tidligere HIL-venstreback Thor Erik Christophersen, rusler lett avgårde mot garderoben.

Påfølgende frispark settes i metallet og ut. 

Pause: 0-0.

- Jeg elsker han dommeren her, han burde hatt egen tv-serie. Gjett hvem som melder dette.

I pausen er det meget jevnt i "Nærmest Krysset". Webredaksjonens siste spark på ballen havner også meget velplassert i vinkelen, men kongen av spillet, Michael Nielsen, rapper til og vinner som vanlig.

Andre omgang i gang i det Stian Rasch har kommet seg fra Romerike til Asker etter et surt tap med Strømmen-gutta i lokaloppgjøret mot Skedsmo. 

- Førtifem minutter igjen, gutter, roper dommeren, og vi sier oss enige i det.

55 min: Lunde måker til på volley fra tredve. Like over.

63 min: Corner til Heggedal. Via Lunde til Atli og BOOOOOOM! Endelig sitter den. Ikke ufortjent.

68 min: - Ufattelig at man kan ha nummer 69 på drakta, melder Strand, og refererer til Kristian Mosveens draktnummer.

75 min: Atli Heimisson danser jenka med Hasle-forsvaret. Slår ballen inn - rett i en rødtrøye, og selvmålet er et faktum. 2-0.

I sluttminuttene er det bare grønt. Atli er rapp. Serverer Rasch, som på Tore Andre Flo-vis måker ballen inn i nærmeste hage. 

92 min: Fantasykongen Røis slår inn, mye klabb, babb og rør, før ballen stupheades av Petter Lunde i kassa. 3-0. Fullt fortjent.

Slutt!

Tre viktige poeng blir i Heggedal på en dag hvor vi har relativt god kontroll på motstanderen. Flomlysene virket ut kampen, og kiosken var faktisk åpen da vi dro hjem fra Gjellum 22.30. Vel blåst.

Neste tirsdag venter en uhyre spennende match mot Christiania BK borte på Ekeberg. 20.15 er avspark. Vi forventer busslaster med grønnkledde heggedølinger på kamp.

Heggedal-Hasle/Løren 3-0 (0-0)

Gjellum stadion: 70 tilskuere

Mål: Atli, selvmål, Lunde

Foto: Arild Haug Kaarmo
Raschs historiske aften

Postet av Heggedal IL den 22. Aug 2018

A-laget vendte snuten mot fasjonable Røa tirsdag kveld for runde femten i den beintøffe StikkaLigaen. 

Revansjelystne etter 1-3-tap mot Asker 2 på Gjellum sist tirsdag. Småtrøtte etter krepselag, diverse bryllup og unger som ikke vil sove - var det en noe slapp energi i den gigantiske bortegarderoben på Røas flotte anlegg.

Matris Paal hadde svingt innom CC Vest for middag på vei til kamp. Pølse etterfulgt av bolle til dessert. Et par av gutta trodde vi hadde hjemmekamp, en uteble uten grunn, og alt var som det pleier i breddefotballens ypperste liga.

- Er vi egentlig på rett bane? undret mange da oppvarmingen begynte. Vi husker nemlig Røas unge lag som tok turen til Gjellum tidligere i år. Det viste seg at Røas gutter 12 varmet opp på samme bane. A-laget holdt på i et annet hjørne.

Fasjonable Oslo vest byr selvsagt på et av avdelingens beste anlegg. Flotte tribuner. VIP-avdeling og speaker. Imponerende, med tanke på at det møtte opp hele tolv tilskuere denne småkjølige sensommerkvelden.

Dagens utvalgte var: Brualøkken, Berglund, Arneberg, Gundersen, Mosveen, Irgens, Hellman, Bøe, Lunde, Rasch og Heimisson.

På benken satt: Nielsen, Evans, Kristoffersen, webredaksjonen, Paal og en stående Terje Småhaug. Sindre Bendixen kom også snikende etter hvert.

Avspark.

Røa-guttene tar et tradisjonelt: - Kom igjen, Røa-rop.

- Det tapte kampen allerede der, melder Michael Nielsen.

1 min: - Jeg har ikke troen på han dommeren der, melder Paal.

1 min: - Heter det Røen eller Røa? Paal.

4 min: Røa-vingen durer forbi Mosveen som soleklart klipper den langhårede spilleren. Dommeren blåser frispark, men intet mer. Røa-treneren er fly forbannet. Melder rødt. Snakkes.

8 min: Frispark fra tjue. Atli prikker. Røa-keeperen holder unna.

10 min: - Et under at det hvite huset (i hjørnet red.anm) står fortsatt, melder Paal, som mener det er det huset i fotball-Norge som er farligst utsatt for baller i hagen. Web.red påpeker at vi sendte to baller opp i hagen på Grefsen kunstgress tidligere i år, og får medhold.

12 min: Etter en noe treg start, har villdyret fra HIL våknet. Lunde slår en deilig pasning inn i boksen. Atli flikker videre til Rasch, som denne gangen setter kula over. 

14 min: Så er vi i gang. Servitør Heimisson har åpnet restauranten. Første gjest i boksen er Stian Rasch som prikker inn 1-0-ledelse. 

Vi trøkker på, og skaper flere halvsjanser. 

22 min: Ny bestilling - nytt flott forspill av Atli. Rasch avslutter. 2-0. 

24 min: Så våkner plutselig vertskapet. Spiller nummer #18 er en av Røas mest vasse, og han skaper flere ganger trøbbel på høyrekanten. I dette tilfellet kommer han i stor fart og treffer kaptein Bøe. Vingen tar telling, og igjen roper Røa-treneren på rødt kort. Stor forskjell i mentalitet når du kommer fra 1389 Heggedal og Oslo vest. Røa får i det minste et frispark, og etter hvert klarer de å rote ballen i mål. Litt lite konsentrasjon i egen boks. Kan det blant annet skyldes Ulrik Arnebergs nylig inngåtte samboerskap med landets beste volleyballspiller? 

Målet tenner vertene - og vi leverer kampens svakeste periode. 

27 min: - Nå kommer snøen snart, melder Paal, som selvsagt kledde seg utifra temperaturen midt på dagen - og ikke klokken 20.40, hvor gradestokken ligger jevnt på 15 grader.

36 min: Røa presser på. Gunde redder på strek. 

41 min: Så er Rasch på ferde igjen. Denne gangen i rollen som servitør. Bakerst står Robin Hellman med blankpolerte sko. Boom - kula fyker i nettet som et prosjektil. 3-1. 

46 min: Atli serverer foie gras like før pause. Trer ballen rundt Røa-forsvaret, og bakerst dukker Stian Rasch opp. Et par kjappe finter, og vips så leder vi 4-1. 

Pause: Og de tolv betalende publikummerne, inkludert speaker - blir vitne til sesongens beste "Nærmest Krysset". Selv webredaksjonen leverer ok bidrag i dag. Dagens vinner blir Andreas Kristoffersen. Vi gratulerer. 

Andre omgang i gang - og Michael Nielsen lover cola til Stian Rasch om han setter en til. 

50 min: Stian Rasch serverer Atli som fullt fortjent får bli med på scoringsfesten. Iskaldt - og 5-1 er et faktum. - Skulle hatt trippel cap på de gutta der i dag, melder Robin Evans fra bakre benk. 

57 min: Nytt HIL-angrep rulles opp. Røa har dratt hjem. Mosveen med et herlig raid. Ballen havner etterhvert hos Rasch som triller inn 6-1 og sin fjerde for kvelden. Cola-penger vippses direkte fra benken og til måljegeren. 

68 min: Mosveen smeller ballen i tverrliggeren. Atli snapper returen og serverer Rasch, som fortsatt ikke er mett. 7-1. Oleg Salenko kunne ikke gjort det bedre. 

73 min: Kaptein Bøe slår et hardt innlegg fra venstre. På bakre kommer Irgens stormende, og druser kula i gållen. 8-1.

En skadet Røa-spiller gjør at det blir stopp i spillet. Rasch melder at han aldri har gjort seks mål i en kamp før. Nytt delmål satt. 

Robin Evans blir byttet inn. Vi vil se Evans-gåll! 

83 min: Stian blir sakset ned av hjemmelagets keeper Ivar. Dommeren vinker spillet videre. Sympatisk gjort.

85 min: Evans får ballen feilvendt, snur seg rundt og måker til fra femten meter. Ivar i buret redder mesterlig. Men gjestene fra 1389 gjenvinner ekstremt høyt. Som på Kalvøya Cup 1994 da vi møtte Nesøya, så stod voksne Heggedal-gutter på rad og rekke for å få avsluttet. Vi håper selvsagt det er Evans som får ballen, men det er Lunde som får siste fot på kula. 9-1. Det ropes NEEEEEEEEEEEEEEEI! fra vår benk, samtidig som vi gir high fives. Evans skulle hatt den. - Vi gir ikke bort mål, melder Lunde i etterkant. 

87: Rasch til Irgens. Tosifret. 10-1.

På overtiden har også Gunde kommet opp for å få seg en scoring. Vi opererer med syv spisser - en taktikk som funker overraskende bra. 

91 min: Evans til Rasch. Rasch takker for maten, avslutter med å sette cocktailbæret på kaken. Sin sjette scoring for kvelden. Dommeren blåser av. Vi vinner 11-1. 

Rasch er historisk. En festlig andre omgang. Tre viktige poeng. 

Røa-Heggedal 1-11 (1-4)

Røa Kunstgress: 12 tilskuere + speaker

Heggedals mål: Rasch x 6, Irgens x 2, Hellman, Heimisson, Lunde

- Selvsagt stort å sette ny scoringsrekord i HIL-drakta, melder Rasch post match. 

Kommende tirsdag ønsker vi Hasle/Løren velkommen til Gjellum. Møt opp og se formsterke HIL-gutter danse jenka. - Vi prøver så godt vi kan

Postet av Heggedal IL den 14. Aug 2018

Det ble en knalltøff tirsdagskveld på Gjellum for a-laget, som tok i mot Asker 2 til lokaloppgjør i StikkaLigaen. Det foregående møtet på Føyka endte med solide 7-0-seier til gutta i grønt, og det ble tidlig tydelig at sebrastripene stilte med et bedre lag i kveld. 

Følgende elleve fikk tillit for hjemmelaget: Brualøkken, Berglund, Gundersen, Arneberg, Gundersen, Røisland, Engesvik, Hellman, Bøe, Mosveen, Rasch, Tømmernes. 

Benken: Abbas, Nielsen, Fossum, Irgens, Evans. 

9 min: 0-1

22 min: Kaptein Fredrik Bøe med et herlig soloraid. Driller seg gjennom Asker-forsvaret, men bortelagets keeper redder mesterlig. 

24 min: 0-2. - Typisk at vi slipper inn like etter en stor sjanse, roper HIL-trener Terje Småhaug skuffet. 

37 min: Annullert Asker-scoring. 

43 min: Få lyspunkt så langt i kveld. - Himmelen over Bergsåsen er i hvert fall vakker, konkluderer Fossum og Nielsen på benken. 

Pause. 

Michael Nielsen vinner "Nærmest Krysset" som vanlig. 

54 min: Vi noterer at "Heggeknotten" er tilbake

55 min: Asker øker til 3-0. 

58 min: Hjemmelaget har våknet. På corner setter Stian Rasch inn 1-3-reduseringen, og de 110 oppmøtte tilskuerne øyner håp. 

66 min: Jan Tømmernes misser en pasning, og roper på et kvinnelig kjønnsorgan på Dovre. Den var ny. 

77 min: Thomas Irgens skal inn, men innser at drakta lukter som et vondt år. - Faen, nå har ikke Hege (hans bedre halvdel) vasket drakta mi, konkluderer han, og havner rett i webredaksjonens notatblokk. 

80 min: Jan Tømmernes blir byttet ut - og innser at det ble en tøff dag: - Vi gjør så godt vi kan, men i dag møtte vi bedre motstand, var konklusjonen. 

Flere mål ble det ikke - og et er Asker 2 som reiser hjem med full pott i kveld. 

Heggedal-Asker 2 1-3 (0-2)

Gjellum: 110 tilskuere

HIL-mål: Stian RaschAlle foto: Arild Haug Kaarmo
- La oss vise dem at vi er fra Heggedal

Postet av Heggedal IL den 8. Aug 2018

Tirsdag kveld rullet endelig StikkaLigaen i gang igjen for gutta fra 1389 - og det var en meget tøff bortekamp som stod på menyen for de grønnkledde herremennene fra Heggedal.

Årvoll borte. Et Årvoll som valset over oss på eget gress før sommeren. Et Årvoll-lag det stort sett alltid smeller godt mot. 

Tirsdagens kamp var intet unntak. 

Det knytter seg alltid stor spenning til første kamp etter sommerferien. Er sommerkroppen intakt? Hvor mange cervezas har blitt konsumert i løpet av den siste måneden? Dere skjønner tegninga. 

Heldigvis viste det seg at også Årvoll-gutta hadde tilbrakt store deler av sommeren på brygga i Tønsberg. 

Følgende elleve fikk tillit fra start i høstpremieren: Brualøkken (rett fra Sunny Beach 03.30 samme dag), Arneberg, Gundersen, Røisland, Engesvik, Hellman, Lunde, Mosveen, Irgens, Heimisson. 

På "benken" - Norges verste benk, i følge Nielsen, satt ogsåAbbas, Evans og Tømmernes. 

Planen for kampen var klar. Kynisk fotball. Ligge lavt. Og ikke minst: "Vise Årvoll at vi kommer fra Heggedal" (Definisjon: Rått, mye trøkk, solid, røft). 

Så gjaldt det bare for tanksen fra Kungsbacka å roe nervene. Joel Berglund hadde nemlig satt bort sin 11-måneder gamle sønn til sin svigerinne, og tekstmeldingene om at "får ikke sove", "gråter" osv tikket inn. Det hele endte med at webredaksjonen måtte ta over telefonen, før den videre havnet i sekken til Nielsen på benken og ble glemt i hele førsteomgang. 

Joel Berglund meldte også følgende før match: - Om Årvoll-gutta er like sterke som materialforvalteren sin, kan det bli tøft for oss. 

For bevertningen før kamp stod til terningskast seks. Egen kaffetrakter. Brus til støtteapparatet. Høy klasse der. 

Så over til kampen. 

Ingen forrykende innledning, men kampplanen fungerer de første ti. 

14 min: Engesvik rapper ballen og sender Atli avgårde nedover høyre kanten. Heimisson er kvikk som en panter, og driller av både en og to Årvoll-karer før han til slutt finner Mosveen på blank kasse. Mosveen er kald som skjæra på tunet, og vi tar ledelsen på Årvoll-banen. Flikk-flakk-feiring som Lasse Olsen i glansdagene hører med, og vi setter oss igjen på "benken" - som er en slags kunstinstallasjon inne i et gammelt femmermål. 

Et skybrudd over hovedstaden truer benken, som selvsagt ikke har tak. Vi finner noen gamle filler og trer over femmermålet. Det virker helt middels. 

På banen derimot er vi kompakte, solide defensivt, og lynraske i kontra. 

36 min: Atli er heltent, og avslutningen er lynrapp. Dessverre henger Årvolls keeper med på notene. 

37 min: Atli på ferde igjen. Denne gangen blir han nydelig spilt gjennom - dundrer gjennom forsvaret, blir soleklart revet ned, men til alles frustrasjon, vinker dommeren spillet videre. 

Før pause byr Årvolls kaptein opp til dans. Skubber Atli i bakken - og dommeren gir like greit begge to gult kort. Okei. 

46 min: Kamal Saaliti header like utenfor. 

Pause: En bunnsolid defensiv jobb gjør at vi går i garderoben med 1-0 på tavla. 

"Nærmest Krysset" i pausen vinnes av både Michael Nielsen og Jan Tømmernes. 

- Det er lite som kan måle seg med en seier i "Nærmest Krysset", konkluderer Jan Tømmernes etter sin første seier i spillet. 

52 min: Thomas Strand - med best oppmøte som tilskuer så langt i år, mener hjemmelagets nummer 15 ligner på tidligere HIL-helt Even Buen Halvorsen. - Har trolig slekt her på Årvoll, er konklusjonen. 

Andre omgang ligner på første. Hjemmelaget jager scoring, men blir møtt av en vegg med Heggedal-spillere. Anført av vår bunnsolide DJ og midstopper Ulrik Arneberg, blir det en frustrerende kveld for hjemmelaget, som kun avslutter med rødfis gjennom store deler av den andre omgangen. 

For i en andre omgang som nevnt bærer preg av et hjemmelag som jager mål, et bortelag som til slutt er nede på stålet med kramper, strekk og alskens symptomer av en lang sommer på stranda, klarer gutta fra 1389 å ri av hjemmelagets trøkk. 

Vi er faktisk nærmere 2-0 enn de er utlikning på slutten. Kristian Mosveen utnytter en kontring på overtid. Driller av noen svimle Årvoll-stoppere før han moser ballen i tverrliggeren og ut. 

PIP!

0-1. Tre poeng hjem til dalen. En deilig, deilig revansje etter 2-6 på eget gress. Vi takker Årvoll for god match. Mye trøkk. Mye passion. Det smakte ekstra godt i aften med kaptein Bøe ute med suspensjon og Danmark-ferie, samt Stian Rasch under en parasoll i Portugal. Duoen er tilbake neste tirsdag. 

- Utrolig deilig, alt gikk etter planen, var coach Småhaugs kommentar etter kamp. 

Årvoll-Heggedal 0-1 (0-1)

Årvollbanen: 50 tilskuere


Mål: Mosveen 

Tirsdag er det duket for lokaloppgjør når Asker 2 tar turen til Gjellum. Det er bare å kjenne sin besøkelsestid! 
J13 til topps i Norway Cup

Postet av Heggedal IL den 3. Aug 2018


Heggedal J-05 knuste all motstand i B-finalen på Ekebergsletta fredag ettermiddag, og sikret seg dermed finaleseieren i det som var jentenes debut i verdens største fotballturnering. 

05-kullet er en sammenslåing av Heggedal og Vollen - et samarbeid som har vist seg å være meget fruktbart både sportslig men ikke minst sosialt så langt. For jentene har levert strålende resultater både i seriespill, men også i Obos-Cup - hvor laget vant sin kvalifiseringsgruppe mot solid motstand før sommerferien. 

Men: Høydepunktet så langt denne sesongen ble en hærskare av foreldre vitne til i dag - da jentene banket Kolbu 5-1 i finalen. 

Trener Geir Andersen oppsummerer uka slik: 

- Jeg er utrolig imponert over måten de snudde nedturen med å gå glipp av a-sluttspillet på med knappest mulig margin. 

- De bestemte seg seg for å gi gass og ble bare bedre og bedre for hver kamp som gikk. Det er utrolig givende og inspirerende å se hvordan jentene backer og motiverer hverandre. Selve finalekampen styrte de fra første spark på ballen og de stoppet ikke før det stod 5-1. 

Andersen hyller også samholdet innad i gjengen etter sammenslåingen: 

- Det er en bra gjeng både på og utenfor banen blitt, og det er tydelig at jentene har blitt skikkelig sammensveiset, avslutter han. 

Fotballeder i HIL, fotballpappa og også trener for J13-jentene, Kjell Aksberg oppsummerer turneringen slik i en sms tilsendt webredaksjonen å ferie i Toscana: 

- Med ekte vinnervilje, godt spill og ekstremt god lagånd, så gikk vi hele veien i sluttspillet og vant finalen. Vi er stolte av HIL-jentene!

Webredaksjonen og samtlige innbyggere i Heggedal og omegn sender sine gratulasjoner til gulljentene - og vi gleder oss allerede til å følge med i kommende turneringer! 


Begge foto: Kjell AksbergLevert av IdrettenOnline