Rakett Robins aften

Postet av Gui Sportsklubb den 15. Sep 2017

Tredje siste serierunde stod for døren torsdag kveld for a-laget. I et skogholt på Bøler. Velkommen til Haraløkka kunstgress. Et fantastisk flott anlegg - langt uten for allfarvei. Det var i hvert fall slikt det føltes da vi tok den lange turen fra Heggedal torsdag ettermiddag.

For mens enkelte av gutta på laget hadde valgt en tidlig tur til Bøler-distriktet med sightseeing på både Bølersenteret og Lambertseter, inkludert middag på Peppes Pizza - hadde andre feilberegnet tiden og avstanden til Bøler, Oslos utpost, ganske kraftig.

19.50 er samtlige elleve HIL-spillere endelig fremme. Elleve. Null på benk i første omgang. Men vi fikk heldigvis forsterkning i form av Jan Banan Tømmernes til pause.

Motstander: Teisen IF.

Og hjemmelaget hadde som bortelaget en noe redusert tropp denne torsdagskvelden som vil bli husket for mygg, langskudd og hettejakker under slitne fotballtrøyer.

Følgende elleve fikk tillit fra start: Torgersen, Småhaug, Berglund, Strand, Mosveen, Abbas, Hellman, Bøe, Gundersen, Warland, Engesvik.

Benken: Foreløpig null.

10 sek: Hjemmelagets baller mangler luft.

11 min: Teisen tar noe overraskende ledelsen. 1-0 til de gulblå.

11 min: Heggedal tar avspark. Martin Engesvik triller ballen til Robin Hellman som tar rennafart og druser ballen i mål. 1-1. Utlikning ti sekunder etter baklengs. Fra midtbanen. Smått absurd. Vi er i gang.

14 min: Gunde spiller gjennom Thomas Småhaug som fyker gjennom Teisen-forsvaret og setter inn 2-1-ledelse. Vi har snudd på Haraløkka kunstgress!

33 min: Ringreven Zishan Abbas spiller gjennom junior-Jone som øker til 3-1. Scoringen innebærer at Michael Nielsen nå skylder junior-Jone en cola.

35 min: Vi noterer at to Teisen-spillere stiller med hettegenser og dunjakke under drakten. #sundayleague

44 min: Corner til oss. Strand ekspederer. Ballen treffer kaptein Fredrik Bøe i skulderbladet. 4-1. - Det var nok egentlig hands, kommenterer Bøe i pausen.

Pause: Til tross for sterk innsats fra mor og sønn Øverbye, er det igjen Michael Nielsen som vinner "Nærmest Krysset". Jan Tømmernes har også ankommet arenaen.

Andre omgang i gang. Teisen velger å benke en av sine elleve spillere - og starter derfor andre omgang med ti mann.

47 min: Tømmernes, nybakt pappa og målkåt som alltid er på ferde. Blir spilt gjennom av Zishan. Det lukter offside lang vei, men dommeren, med fløyta i kjeften, lar spillet gå, og Jan øker til 5-1.

48 min: Teisen setter inn treneren.

49 min: Bøe snapper ballen på Heggedals halvdel. Ballen havner hos Robin Hellman. Hellman ser at keeper igjen er langt ute. Fra seksti meter (seksti meter!) fyrer heggedølingen av en ny kanon. Ballen går i en vakker bue over Teisen-keeperen. Det er vakkert. Absurd og fantastisk på samme tid. - Jeg så at keeperen stod langt ute, så det var jo bare å skyte, var Hellmans kommentar post match.

Årets mål 1: Robin Hellman
Årets mål 2: Robin Hellman.

Det er bare å dele ut prisen nå.

Herifra og ut blir det noe ampert, spytting, roping og gestikulering fra hjemmelaget som virker rimelig sluttkjørt.

1-6 blir til 1-7 ved Jan. På et tidspunkt glemmer vi klokka.

1-8 signeres Robin "Long shot" Hellman.

Teisen reduserer. 2-8.

2-9. Jan til Gunde står det i notatene.

2-10 Zishan Abbas.

2-11 Tømmernes - Abbas og endelig Gunde som verker etter en scoring.

Og så går det i surr for webredaksjonen som melder 13-2 når Mosveen setter inn neste. Det viste seg i ettertid å være 12-2-scoringen. Kampen ser i hvert fall ut til å være avgjort.

90 min: Junior-Jone leverer atter en assist. Og nok en gang er det Robin Hellman som får æren. Fra skuffende kort hold. 13-2. Selv om vi melder 14-2 på Twitter.

Så er det slutt. 13-2-seier. 27-5 i målforskjell siste to kampene. Vi har blitt en målgarantist. Opprykket er i boks. Men med to kamper igjen og et KFUM 3 som nekter å gi opp - trenger vi fortsatt full pott siste to kamper av sesongen.

Torsdag 21.september kan vi bli seriemestere på eget gress når Veitvet kommer på besøk til Gjellum. Det er siste hjemmekamp for sesongen. Vinner vi - samt at KFUM taper mot Grüner - er vi seriemestere en runde før slutt. Vi trenger publikums støtte. Vi trenger hele bygdas støtte til denne viktige kampen. Kommer du?