Kampreferat Majorstuen- Heggedal 28.03

Postet av Gui Sportsklubb den 11. Apr 2019

Majorstuen-Heggedal 2-5 (1-3)

Etter en grei nedsabling av Re FK i NM-kvalifiseringen, var det endelig dags for å tjuvstarte seriespillet i 4 divisjon menn, avdeling 1. Etter å ha unnagjort de sedvanlige spørsmålene knyttet til seriestart som: «Hvor bra er Majorstuen?», og «Det er frie bytter?», ble kampen blåst i gang nøyaktig 17 minutter over 8. Mot et lag som endte mitt på tabellen i 4.div 2018. Med frie bytter.

Omtrent i samme øyeblikk som Majorstuen tok avspark, melder Stian Rasch «Vi presser høyt de første 10, ikke sant», til anerkjennende nikk fra Coach Bøe. Det er godt mulig det ble gjort et ærlig forsøk på høyt press, men mot Majorstuens kvikke og teknisk slepende spillere, var Heggedals høye press like effektivt som VGs kildebehandling.

Majorstuen spilte ball i hatt med tunge HIL-spillere, og tok ledelsen 1-0 på et nydelig hodestøt etter drøye 5 minutter.

De første 15 minuttene av matchen så det ut som det bare var å belage seg på en tung serieåpning sett med Heggedal-briller. Majorstuen presset på, og Heggedal hang ikke med. Majorstuen hadde også scoutet seg fram til at ingen i hele Heggedal bygd liker å spille venstreback. Petter, som hadde den utakknemlige oppgaven denne kvelden, ble satt under et voldsomt press, med lange, høye oppspill mot Majorstuens lynraske ving.

Likevel virket det som det stokket seg litt for Majorstuen på banens siste tredjedel, mye takket være gode valg og inngrep fra Ulrik og Sigurd i Heggedals bakre rekker. Sakte, men sikkert, spilte Heggedal seg mer inn i matchen, og når Majorstuens Lyn-Gordon måtte gå av banen med det som så ut som en strekk, inviterte Heggedal seg selv inn i matchen igjen.

19 minutter spilt: Utligningen kom etter at Atli spant to Majorstuen-spillere rundt på høyrekanten, før han vred spillet over til Røis, som igjen spilte Rasch igjennom. Avslutningen ble delvis blokkert av keeper, men på vei mot mål fikk kula en hjelpsom tap-in fra Jan. Greit å forsikre seg om mål, tenkte nok Jan. Ran, tenkte nok Rasch. 1-1!

Etter utligningen bølget matchen fram og tilbake. Majorstuen hadde ballen mest, men Heggedal virket noe skarpere og mer direkte i sitt angrepsspill, og etter 25 minutter sørget Jan for 2-1 ledelse etter å ha blitt spilt fri av Atli.

Kort tid etter får Atli kampens første gule kort for protester mot dommeren. Til Atlis forsvar, mente han at en Majorstuen-spiller hadde stemplet han i hodet, noe han gjorde dommerteamet oppmerksom på.

40min: Rett før pause dro Atli seg ned mot dødlinja, tok fram passeren og spilte ballen nøyaktig 45 grader ut i feltet, hvor Rasch lett kunne kvittere ballen i mål bak en sjanseløs Majorstuen-keeper. 3-1 i Heggedals favør til pause!

I pausen ble det vedtatt at høyt press er for nerder, strebere og folk fra Vollen. Michael lovet Matheus et innhopp om han fylte vannflaskene på Shell. Sigurd slet med selvtilliten ettersom Majorstuens keeper kunne skyte ballen fra 16 til 16 stillestående. Petter ville ikke spille venstreback. Det ville ingen andre heller. Valget som måtte tas til avspark av andre omgang var om man ville gå ut i 100 og score et par mål, eller «la kampen leve». Det ble en slags mellomting.

Andre omgang, og Majorstuen gikk på nytt ut i et forrykende tempo. Heggedal stod greit imot, men fikk nesten ikke lånt ballen de første 10 minuttene av omgangen.

53min: Majorstuen reduserte til 2-3 etter et strålende gjennomspill som blir tatt ned på en Maja-kasse og satt utagbart i nettet bak Sigurd. Majorstuen luktet blod, og fosset i angrep direkte fra avspark. Ned deres høyreside, selvfølgelig. Sigurd reddet neste avslutning enkelt. Så enkelt at kneet hans poppet ut av ledd. Sigurd har heldigvis utdannelse på sånt, satt selv kneet på plass, og dunket av sted en 60 meters pasning. Ballen endte til slutt ute hos Atli på høyrekanten, som slo et utsøkt innlegg in i Majorstuens boks. Der fikk Rasch uforstyrret ta ned ballen, og satt 4-2.

Etter å ha avverget det fjerde lange oppspillet mot Heggedals venstreback direkte fra avspark, hadde Petter fått nok og byttet ut med Zishan. Majorstuen la seg så absolutt ikke ned for å dø, og jaget enda en redusering. Dette førte igjen til rom som Heggedal kunne kontre i, og kampen var så absolutt i livet, til glede for de 5 frammøtte tilskuerne på Marienlyst Kunstgress. Heggdal byttet inn samtlige på benken som ikke hadde pådratt seg strekk under oppvarmingen, og Andreas, Thomas, og Matheus ble byttet inn for Magnus, Jan, og Atli.

På overtid spilte Zishan igjennom Rasch, som punkterte kampen med 5-2. Et noe flatterende resultat mot en spillende, god motstander som kommer til å plukke masse poeng i årets 4. divisjon avdeling 1.

Vi takker Majorstuen og dommertrioen for kampen, og ønsker lykke til videre!

Majorstuen- Heggedal 2-5(1-3)

5min: Mål Majorstuen 1-0

19min: Mål Heggedal 1-1 Jan (Rasch)

25min: Mål Heggedal 1-2 Jan (Atli)

40min: Mål Heggedal 1-3 Rasch (Atli)

PAUSE

53min: Mål Majorstuen 2-3

56min: Mål Heggedal 2-4 Rasch (Atil)

90min: Mål Heggedal 2-5 Rasch (Zishan)