Coaching i verdensklasse

Postet av Gui Sportsklubb den 3. Mai 2016

Så var det dags for hjemmekamp igjen. Den første av mange i mai. Motstander: Brosundet FK. Lyder det kjent? Nei.

Et Ålesunds-lag med tilholdssted i Oslo. I tilnærmet like drakter som byens "stolthet" Aafk. Med tilnærmet lik approach som den vanlige sunmøring i gata. Det merket vi allerede da gjestene fra Ålesund/Oslo skulle låne hjemmelagets penn for å føre opp data på dommerkortet. Leverte de pennen tilbake? Selvsagt ikke. Men vi gir ikke bort ting i Heggedal, så pennen ble naturligvis innhentet fra gjestenes garderobe.

Dagens vertskap stilte med følgende elleve fra start: Fedje, Steinar Hansen, Gundersen, Helseth, Berglund, Småhaug, Bøe, Hellman, Røisland, en nygift Petter Lunde (vi gratulerer) og Tømmernes.

På benken blomstret: Chapman, Nielsen, Christophersen, Haaland, Rademacher, Skjellestad og Meyer.

Og dermed var vi klare til kamp. Vi noterer for øvrig at gjestenes nummer 27 stiller i en relativt stor joggebukse fra start. Det går selvsagt ikke ubemerket hen fra en over gjennomsnittet snakkesalig HIL-benk. Det meldes allerede før dommeren har blåst i fløyta at dette ikke kan være av bra nivå. Men: Det er joggebuksemannen som nesten påfører oss en fryktelig start. Heldigvis er Fedje og forsvaret våkne og ballen blir ryddet unna.

Tre minutter er spilt når målvakt Eirik Fedje etterlyser caps, da solen over Vardåsen står skummelt i forhold til sikt. Det merker vi også på benken gjennom de første tredve minuttene. Vi ser ikke så mye av kampen, men basert på lyder, får vi med oss det som skjer.

Ca ti minutter er spilt når dagens første diskusjon blir dratt opp på benken. Hvor er egentlig Brosundet? Michael Nielsen, som er i meget godt slag i kveld, melder at det sannsynligvis ligger mellom Kviteseid og Spjelkavik, før han trekker paralleller til det gode Kviteseid-smøret han smører på brødskiven. - Digg smør, ass. Diskusjonen ebber ut i ingenting.

Så dras det opp vittigheter fra assistenttreneren til Heggedal, men de er så dårlige at de faktisk fremkaller latter.

Over til kampen: Småhaug, sønnen, drar seg inn i banen på venstre side. Slår ballen inn til nygifte Petter Lunde, som muligens ikke er ferdig med lørdagens bryllup, for ballen går ikke i mål.

Så viser Brosundet seg frem. Og det er tydelig at sunmøringene så gårsdagens rugbykamp mellom Tottenham og Chelsea, noe Heggedals kaptein Fredrik Bøe smertelig merker. En fryktelig takling etterfulgt av illsinte rop fra begge leire. Fungerende oppmann på Heggedal, Zishan Abbas, melder at han ikke forstår særlig mye av gjestenes dialekt.

Heldigvis holder Bøe seg på beina, og en heltent kaptein spiller like etter gjennom Jan Tømmernes som fyrer av. Like over.

Etter halvspilt første omgang har vi dannet oss et inntrykk av gjestene: - Jeg synes de minner mer om Åndalsnes, melder Michael Nielsen, fortsatt i fint driv på venstre side av benken.

Nå drøftes det også hvorvidt Leicester-spiss Jamie Vardy har våknet fra gårsdagens fest.

Over til kampen igjen: Røisland prøver en skikkelig frekkis fra langt hold. På sidelinjen jubler trener Terje Småhaug for mål, men ballen gikk faktisk over. Minuttet senere finner vi ut at Steinar Hansen, forsvarsspilleren, ligner mye på Leicesters stjernespiss Jamie Vardy.

Så slår Brosundet til med nok en takling selv John Arne Riise, sunmøringen hadde kritisert. Så ruller Espen Røisland opp nok et angrep på venstrekanten, og foran mål venter Lunde. Med ring på fingeren. Men Lunde har tydeligvis truffet andre ting i helgen, for ballen vil ikke inn denne gangen heller. Gjestene kontrer og kommer alene med sisteskanse Fedje. Fedje med fartstid i Sogndal Fotball varter opp med en strålende redning, og vi puster lettet ut på sidelinjen.

Og dermed går vi til pause på stillingen 0-0.

I pausen er det Thor Erik "Trampe" Christophersen som vinner "Nærmest krysset".

Så gjør vi oss klare til andre omgang. Og for et kaos det skulle bli. Det ryktes faktisk at nyinnspillingen av den norske spillefilmen Hawaii Oslo vil ta utgangspunkt i det som skjedde de siste førtifem på Gjellum. En symbiose av rare dommeravgjørelser, mål og kort førte til mye organisering frem og tilbake for begge lags trenerbenker.

51.minutter er spilt når Brosundet får straffe. 0-1.
52.minutter er spilt når Joel Berglund får sitt andre gule kort for dagen.
56.minutter er spilt når Fredrik Bøe tar med seg ballen ned langs venstrekanten. I slow motion kommer Brosundets spiller nummer 14. Han har gult fra før. Det ser nesten ut som om Bøe inviterer til dans og gjestenes spiller faller i det han skal akseptere. Eller rettere sagt. I fotballterminologien. Han takler Bøe. Tar ikke ball og har gult fra før.

Rødt.

Og dermed er vi like mange på banen.

Vi legger om. Gunde flyttes oppover. Terje Småhaug har troen på dette. Vi setter en ball i målet, men linjemannen vinker. Han var god på vinking han. Annulert mål. Espen Røisland er fortvilet og harselerer med Heggedals benk. Vi ler.

Så: Etter 66 minutter. Gunde. Målmaskinen som stort sett har spilt midstopper i år. Fra seksten meter. Banker ballen i vinkelen. 1-1. Det kjennes riktig. Coach Småhaug melder om coaching i verdensklasse.

Og med ni utespillere mot ni blir det kaos. Mye rom. Mye rare avgjørelser. Men vi trøkker på. Er best. Etter 77 minutter stiger Espen Røisland, luftens baron, høyest i feltet på en corner. Skaller inn 2-1 etter en herlig serv fra Heggedals Lothar Matthäus, Øyvind Gundersen.

Brosundet prøver, men vi utnytter rommene de etterlater seg og får annullert en eller to scoringer (webred mistet tellingen) før vi på overtid prikker ballen i nota etter at Steinar "Vardy" Hansen har tatt et langt løp fra midtstopperplass, serverer Jan Tømmernes som dundrer inn spikeren i kista.

Men på andre side står linjemann med flagget i været. Det jubles først. Så stilner jubelen. Var det offside? Usikkert, men dagens kampleder har fått nok av vinkingen, og overprøver sin assistent. Målet står. 3-1 og like etter blåses det i fløyta.

Tre poeng forblir på Gjellum.

Heggedal-Brosundet 3-1 (0-0)

Gjellum stadion: 54 tilskuere

Mål: 0-1 (47.), 1-1 (66.) Gunde, 2-1 (77.) Røisland, 3-1 (92.) Tømmernes

Vi takker publikum for støtten og ønsker hjertelig velkommen til neste hjemmekamp tirsdag 24.mai til samme tid. Neste tirsdag reiser vi til andre siden av Oslofjorden. Ski er motstander, og som en fun fact kan vi nevne at det i garderoben etter kampslutt ble spekulert i om vår egen Joel Berglund spekulerte i nettopp dette og dro på seg rødt kort for å slippe den lange turen over fjorden neste uken.